Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. január 12., szombat

Debrecenbe kéne menni, jó kenyeret kéne enni! – természetes kovásszal és hagyományos eljárással készült kenyerek és péksütemények péksége nyílt Debrecenben!











Régen vártam már a pillanatot, hogy ezt a bejelentést megtegyem. 
Nem hogy Debrecenben, de az egész országban szükség volna jó kenyérre. Mivel ez a mozgalom már a fővárosban egyre több helyen révbe ér, gondoltam erőfeszítéseket teszek arra, hogy Debrecen legyen a következő állomás, ahol valóban igazi kenyeret lehet kapni, ebben az igazi kenyér ínséges időszakban.
Nem csoda hát, ha a házi pékségek, a házi kenyeret sütő háziasszonyok száma igencsak megszaporodott az elmúlt egy-két évben. Közéjük tartozom jómagam is, természetes kovász és hagyományos kenyérsütési technológiám fergeteges érdeklődésre tart számot. Innen merítettem erőt, elszántságot és bátorságot, hogy olyan helyet teremtsek, ahová nap, mint nap betérve szert tehet bárki, egy kiló igazi kenyérre.

A magam bőrén tapasztalom, hogy a családom számára mennyire természetessé vált, hogy igazi kenyeret teszek minden nap az asztalra, ugyanakkor mennyire „megsínylik”, amikor 8-10 órára kivonom magam a forgalomból, mert kenyeret sütök. Lehet ezt tagadni, de ez többi háziasszonytársamnál is így működik, bármilyen szenvedélyesen is szeretünk kenyeret sütni.

Sok pékség portálján, vagy többféle kenyér címkéjén olvashatjuk azt, hogy hagyományos eljárással és kovásszal készült kenyeret kínálnak. De mi az a kovász és mi számít hagyományos eljárásnak? Sajnos ezt nemhogy a vásárlók többsége, de maguk a pékek többsége sem tudja. Egyszerűen használják ezeket a kifejezéseket, mert ebben a rohanó világban a vásárlók lelkének gyakran az is elég a lelkiismeretük megnyugtatására, hogy mi áll egy címkén, ha az jól hangzik.
Akiket érdekel ez a téma, ami nagyjából azt is jelenti, hogy valakit az érdekel, hogy nap, mint nap milyen minőségű kenyér kerül a szervezetébe, illetve annak milyen az íz élménye, nálam számtalan bejegyzést talál természetes kovász és hagyományos kenyérsütés témában. Ha valaki egyszer megízleli az igazi kenyér ízét, azonnal kialakul a jó kenyér iránti igénye, ezt tapasztalatból állíthatom.
Úgyhogy én most meghívok mindenkit egy kóstolóra!

Olyan kenyérválasztékot válogattam össze pékségünkbe, mely minden igényes kenyérfogyasztó igényét kielégíti. A hagyományos magyar kenyérfajtákon túlmenően francia és mediterrán típusú kenyérválasztékot, mely elérhetővé teszi azt, hogy a külföldi utazásaink alkalmával szerzett kenyérélményeinket napról napra a reggeli, ebéd, vacsoraasztalra varázsolja.


100% rozslisztből és teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerekből is széles körben válogathatnak ez után a debreceni lakosok és Debrecen környékén élők.

Az igazi ínyencek pedig ez után minden nap vásárolhatnak egy-egy eredeti francia baguettet vagy mediterrán ciabattát, melyből nem csak egyfélét, de párizsi vagy mediterrán pékségeket meghazudtoló választékot kínálunk.





Napjainkra Debrecen igazi világvárossá nőtte ki magát: az Egyetemváros révén sokszínű etnikumú diákok, a Debrecenben létesült üzemek révén számtalan külföldi nemzetiségű, itt munkát vállaló élvezi vendégszeretetünket, illetve mára már nap, mint nap szállnak fel és le a debreceni repülőtérről a repülőgépek, melyek napi kapcsolatba hoznak minket Európával és a világgal.

Úgyhogy Debrecen megérdemelt már egy olyan helyi pékséget, ahol minden itt élő, nemzetiségétől függetlenül megtalálja a mindennapi étkezéséhez szükséges minőségi kenyérválasztékot.




A kenyérválasztékon túlmenően is számtalan minőségi finomság kerül ebben az óvárosi péküzletben a polcokra és a csemegepultba. De erről legközelebb mesélek.

A kenyérválasztékot követő minőségi magyar és nemzetközi alapanyagok valamint kis bisztrónkban, kávézónkban magyar és nemzetközi reggeli és uzsonnaételek, szendvicsek, eredeti francia finompéksütemények (hagyományos croissant és bécsi stílusú vajas sütemények) és elsőrangú kávé kerül vendégeink asztalára, ha betérnek hozzánk.





Mert számítunk minden betérőre!

Friss hírek facebook oldalunkon valamint saját facebook oldalaimon.
Hamarosan aktiváljuk weboldalunkat is, melyen teljes termékpalettánkról, valamint szolgáltatásainkról is olvashatnak az érdeklődők.

Kérem, hogy ajánljátok ismerőseiteknek is!

Kiskifli francia-magyar pékség, szendvics és ételbár, fűszer-csemege üzlet

 4028 Debrecen Péterfia u. 61. (az egykori kiegészítő parancsnoksággal szemben)

MEGNYITOTTUNK! 






Kapcsolódó írásaim:

10 + 4 legjobb kovászos kenyér – hol terem a jó kenyér?


Bécsi stílusú sütemények – viennoiseries: croissant, csokoládés párna, fahéjas csiga, csokoládés fonat és társai


Tökéletes szendvics


Szendvicsparádé: 10 + 14 legjobb szendvics - reggelire, ebédre, vacsorára



31 megjegyzés:

  1. Nagy-nagy gratula!:) Sok sikert hozzá!!!:) Remélem terjeszkedni is fogtok, mondjuk a Dunántúlra, pl. Fehérvár :D

    VálaszTörlés
  2. Alexa, ezt most ti nyitjátok??? Gratulálok hozzá, és sok sikert kívánok!
    Sajnálom,hogy Debrecen ilyen messzire van tőlünk, mert bár én is sütök itthon kenyereket, péksütiket, ezekkel nem tudok versenyezni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. Hosszú életet a vállalkozásotoknak.
    Egyszer úgy is kipróbálom. Csak menjünk Bp-re a tesómékhoz.
    Jajj, én úúúúgy szeretnék elmenni a megnyitóra.

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok és remélem sok IGAZI KENYERET szerető ember eljut hozzátok!

    VálaszTörlés
  5. Upssz...az előbb rossz helre írtam. :-)
    Lám csak, lám csak, mi lett a sok dagasztás eredménye...ezt jól kisütötted!!! Én is csak gratulálni tudok és sok-sok sikert és vevőt/vendéget kívánok! És nagyon irigy vagyok...nem csak rád, hanem a debreceniekre is. :-))
    Puszillak!

    VálaszTörlés
  6. Sok sikert kívánok az új élethez! Visszatérő vevőket!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Alexa!

    Először is engedd meg, hogy gratuláljak! Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön! Türelemre, kitartásra, és sok sok pénzre mindenképp szükséged lesz, de ha jól olvastam nem vagy kezdő a vállalkozók világában.
    Igazán autentikus lenne ha kemencében sülnének a kenyerek, ugyanakkor el kell mondjam, hogy az általad leírt technológia kiválóan működik gáz illetve elektromos készülékben is!
    Tehát sok sikert és ha a nyitásra nem is de előbb utóbb mindenképp szeretnék betérni!

    Üdv: Gábor

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok és irigylem a debrecenieket és téged is, bár gondolom nem kevés munka van mögötte. Mindjárt elküldöm a debreceni barátaimnak a linket.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Ismerőseim, Barátaim!

    Szívből köszönöm a jókívánságaitokat! Természetesen nagyon sok munka van már a pékség mögött, előtte, pedig számtalan! :)

    Úgyhogy nagyon igyekszem kiterjeszteni a jó kenyér iránti igényt azzal, hogy elérhetővé teszem. Mindenkire számítok, akinek nem mindegy az, hogy milyen kenyeret eszik ... :)

    Várok mindenkit szeretettel a Kiskifliben!

    VálaszTörlés
  10. Gratulálok a vállalkozáshoz:-))) Szívből kívánom, hogy értékeljék a kemény munkát és sokan vegyék a termékeket:-))

    VálaszTörlés
  11. Gratulálok, szorítok neked, hogy minden rendben menjen :)

    VálaszTörlés
  12. Hú, Kriszta, ez aztán a meglepetés...vagy mégsem? Ez derék munka volt! Nagyon sok sikert és örömet kívánok a pékséghez.
    És hol sül ez a sok finomság?

    VálaszTörlés
  13. Sok sikert a vállalkozáshoz! Ha arra járunk, benézünk mi is.

    VálaszTörlés
  14. Huhuuuuu... Hihetetlen boldog vagyok, hogy Debrecenben élek :))))

    VálaszTörlés
  15. Szívből köszönöm a jókívánságokat!

    Mindenkit várunk szeretettel! Nem csak a nyitás napján ... :) :)

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Örömmel olvasom:) Ott mintha korábban is lett volna már egy pékség.... Annak a helyén nyitjátok? Csak azért kérdezem,hogy képben legyek a helyet illetően. Segítenél?Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igen, ez egy korábban (jelenleg) is működő reggeliző/pékség "megújulása".

      Január 18.-án pénteken nyitunk az új kínálattal!
      Várunk sok szeretettel! :)

      Törlés
  17. Sok sikert kívánok, ha tehetem elmegyek a megnyitóra, nagyon guszták ezek a kenyerek!
    DE! Engedj meg egy észrevételt:"A lisztérzékeny és léttudatos fogyasztókra gondolván 100% rozslisztből és teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerekből is széles körben válogathatnak ..."ez a mondatod nem állja meg a helyét!
    A lisztérzékenyek NEM ehetnek sem rozslisztet, sem teljes kiőrlésű lisztet!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Köszönöm szépen a jókívánságokat, várunk sok-sok szeretettel!:)

      Elnézést kérek, ha rosszul fogalmaztam, én úgy tudom, hogy a lisztérzékenyek a búzalisztre (beleértve a tönkölylisztet) érzékenyek. Legalábbis nálunk a családban Apósom van így, innen volt az információm. Ő csak például rozslisztből készült kenyeret fogyaszthat.
      A léttudatos fogyasztókra vetítettem a teljes kiőrlésű kenyerek ajánlatát. Bevallom én nem fogyasztok teljes kiőrlésű kenyereket, péksüteményeket, de úgy tudom, hogy a jobb emészthetőségi mutatók és kisebb mértékű felszívódás miatt fogyasztják ezeket a kenyereket.
      Én ebből a szempontból nem vagyok léttudatos fogyasztó, mert én a különböző finomlisztekből és azok keverékéből készült kenyereket szeretem, inkább eszem belőle kevesebbet, vagy eszem mellé valami emésztés javítót, mondjuk zöldséget! Én finomlisztből készült kenyér párti vagyok! :)

      Viszont a pékségben teljes a paletta: kovászos fehér és parasztkenyerektől a 100%-os rozs és tönkölybúza kenyérig és teljes kiőrlésű kenyerekig teljes a paletta!

      Minden kenyerünk térfogatnövelő és adalékmentes, természetes kovásszal és magas minőségű lisztből készül.

      Törlés
    2. A lisztérzékenyek ( gluténérzékenyek ) NEM EHETNEK rozslisztből készült termékeket ! Búza, árpa, rozs, zab... mindnek sikér tartalma van, amiket mi, gluténérzékenyek nem tudunk feldolgozni. Ez méreg a számunkra. Sőt ! Egy légtérben sem készülhet kenyér búzás kenyérrel, mert a szálló liszt,ami a levegőben van, is ártalmas a számunkra.Külön helyiség, külön eszközök, minden külön !!!!!!!!!!!!!

      Törlés
  18. Kívánom, hogy találjátok meg a számításotokat és vigyétek sikerre ezt az üzletet!

    VálaszTörlés
  19. Szívből gratulálok itt is! Kellenek az ilyen helyek, úgyhogy hajrá! Sok erőt, kitartást és örömet hozzá! Ha tavasszal hazalátogatunk Erdélybe, akkor már tudom hol fogunk egyet eszegetni útközben :)
    A lisztérzékenyekről (gluténmentes) én is írni akartam. Hát ma próbálkoztam egy hajdina-, rizs-, kukorica- és gesztenyeliszt keverékkel, de eszméletlenül kemény és lapos lett a kenyérke :( ha netán ilyen téren is kísérletezni fogsz, akkor oszd meg majd léci. Köszi!

    VálaszTörlés
  20. Jupííí!

    Nagyon örülök, hogy lesz ilyen bolt, már alig várom a nyitást! =)
    És még közel is van!

    Sok sikert minden egyes igazi "nemvagyokmesterszakács" minőségű kenyérhez! =)

    VálaszTörlés
  21. Hajrá Kiskifli! Hajrá Kriszta:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Gabojsza!

      A jövő héten végre kinyitunk, már tűkön ülök ... :)) Várlak mielőbb egy igazi francia croissantra! :)

      Törlés
  22. Szupiii! Óriási gratula hozzá! Nálam minden bejött, amit tőled próbáltam, a siker garantált! Kitartást kívánok és sok-sok vásárlót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Igyekszünk! :)

      Törlés
  23. Ma reggel arra fordultunk reggelizni. Sajnos még átalakítás miatt zárva... Mikor nyit a pékség&reggeliző?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails