Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. június 23., hétfő

16 legjobb nemzetközi reggeli Alexa Christitől

A reggeli a nap legfontosabb étkezése. Nem kell mindig kaviár, ha útba esik egy igazán jó pékség, ahol hagyományos francia croissant vagy friss, ropogós, adalékmentes péksüteményt kapunk és egy igazán jó lattét elviteles pohárban, már szaladhatunk is tovább a munkahelyünkre és jól indul a napunk.

Hétvégén, vagy nyáridőben pedig igazán megadhatjuk a módját a reggelinek, nyaralás alatt így akár egy főétkezést is megspórolhatunk.
Imádom a nagy, késői reggeliket, amíg ezt nem kaphatom meg egy klasszikus reggelizőben, addig elkészítem magam. Friss, kiváló alapanyagok és némi fantázia a záloga, hogy ötcsillagos szállodákat meghazudtoló reggelit varázsolhassunk a családi reggeliző asztalra.
A nap bármely szakában megállják ezek a fogások a helyüket, magam is szívesen készítem őket akár ebédre vagy vacsorára is.
Íme, néhány családi kedvenc, mindenki válogathat kedvére kínálatomból! J

A főcímekre kattintva juthatsz el a bejegyzésekhez/receptekhez!Sonkában sült medvehagymás rántotta rozsos-kovászos házi kenyérrelHam & Eggs másképp – kovászos házi ciabattávalAlpesi reggeli –érezd magad az Alpokban!Komplett francia reggeli omlettel - érezd magad Párizsban!Full Hungarian Breakfast – magyar reggeli házi parasztkenyérrelFull English Breakfast / komplett angol reggeliOlasz reggeli tükörtojássalBaszk reggeliBaszk rántotta Pretzel stanglivalFrancia reggeli „tökéletes” rántottávalAngol reggeli /English BreakfastTortilla Espanola Rustico – parasztreggeli spanyol módra (lépésről lépésre)Petit déjeuner – klasszikus francia reggeliAmerikai kontinentális reggeli - bagellelCroissant reggeli – érezd magad Párizsban!

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails