![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhffDkNlTaXQ_E0kMWM1AYFdSTO1HM7XuQLvPkO_KfSk87t0RQD-OPOf2uNUo8YPBtSbv69etOgMr1WJgR18jVM_KYQ39Zn-TtXGqKiku1zq0x2gm9G7xgx08txmpSiaLAtdSPi0f4TTuk/s400/2011.+augusztus+2.+405.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy3PLI9-Glf4dCU5MLs5ckKBfz1VeChadI-nij452QFKLcX8sHEpax8B-EXWlgA__oJpmqZbeQg81Auy3Z2HiEvReJL1Ais7GQEie3d0R1833DAWpMNlLuOX_UhS9Upo-V_Xp4Ipu4NBY/s400/2011.+augusztus+2.+392.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmuN5aacdx5kuwASNTNLc41PDs86wS_KPY9HTFk67YIV4p7vjMg6EuGOz41not77Ivz7Q1dJx22FrmsKglamNdmxtEssg7LNGLRJBM8GJc05hguBxIvHt5VXU_sh_No4hHF41qUYdE6XY/s400/2011.+augusztus+2.+408.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaXAik660JeG8y0tVgUuKFfWabIBegzSnyD8m2Hrp5Al6AUglt1RwhlzHO65SAVIF5PiPWraeY-NYCBoz7IECGxtORla5OmfcwCSlxWuFlj6Zi0kQkRGHsPUZ1ehBxaAE1v7exDKwQNOI/s400/2011.+augusztus+2.+412.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhucQJTseKxNvdeAvc2Wf2q3nfTDDaf7_jHKftBJClA24hNCZZxxRm9MVCb99B8_Xb86oBc0Ueeo79i0SxEFXN2DrBpPKs8T0hsdp8VCR8yImXfvGSryoxZ6OBS-dWv00_1cTuYqMduD8I/s400/2011.+augusztus+2.+397.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgg5ITsFprQ8cZ78rQqozhpC6V3IcK82hiPHd8k08022y1LW8wgWh09F2j_ZDC6QRxxPROE1Szeoq9P25gLQ2LcsMZYMSTa0wCE0nXCmPZx5wpfwGFAdsDloilnqSz8_mvX8IQDG6LTPHY/s400/2011.+augusztus+2.+422.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5Pr9Rqew2GgmLiTSYCT1TJFUM3u6qpnW70FoHy6lw2BCYkrXtao-tFqcqhO9Jo8siAGLER4U408deH2q_lTem69ueGsiLP-3PaofmSGai-AFTfvRYsQ8-3yzRQZ9BaHMJR3aXDBEQocQ/s400/2011.+augusztus+2.+427.jpg)
Hagyományos eljárással készítettem tegnap croissant, közben volt egy-egy illetve másfél-másfél órám, úgyhogy arra döntöttem, hogy kiflisütésre fordítom, mert úgysem mehetek nagyon messze a konyhától. Nagyon szeretem az úgynevezett bécsi kiflit, ami csavart, tömör, vajas, kívül ropogós, belül pedig csodálatosan foszlós. Gondoltam, hogy megpróbálok sütni valami ilyesmit.
Nagyszerűen sikerült a legutóbbi –ad-hoc – vajas kiflim, elővettem hát a receptjét. Néhány dolgot megváltoztattam rajta az új elképzelés függvényében, és ez lett belőle:
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2,5 dkg élesztő
2 teáskanál porcukor (az egyik az élesztő futtatásához)
2 teáskanál finom só (ez gyenge só, erősebből kevesebb szükséges bele)
7 dkg puha vaj
A lisztet átszitáltam, az langyos tejben egy teáskanál cukorral az élesztőt elkevertem, megfuttattam. Az összes hozzávalóval könnyű tésztát gyúrtam, 10 percig ruha alatt pihentettem, majd könnyedén, de alaposan megdagasztottam olajos felületen. A tálat és a tészta tetejét is megkentem olajjal, és hagytam duplájára kelni. Kb. 50 perc múlva könnyedén átgyúrtam és cipót formáztam belőle. Letakarva 10 percig pihentettem.
Akkorára nyújtottam ki, amekkorát a deszkám engedett, kerek formára. 12 cikkre vágtam a kör alakú tésztát és egyenként hosszúkásan elnyújtottam a cikkeket, hogy minél csavarosabbra tekerhessem a kifliket fel.
Feltekertem a kifliket és sütőpapíron, letakarva 30 percig pihentettem.
Közben
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg26byNxTLd6uEd0iTAk6OBgeCUNrolweRNAhiR-GavavmMPmPJ-ABwDYDYINCr5-RaYuVGJQNnEGdR7LtjN87wTCmO1628PiltcwQ7MW1AtYuGyy5SHPvQK6rAKD-LwhycOqGsQZK7AGs/s400/2011.+augusztus+2.+340.jpg)
Ez nagyon guszta! Mentettem a receptet, köszi! :)
VálaszTörlésIstenien néz ki, én is vittem a receptet,hétvégén megsütöm:)
VálaszTörlésHú, ez igen, de bevállalnám őket!
VálaszTörlésA múltkor az a csodás kenyér, most meg ez a mesés kifli!! Még a végén rászokok a kenyérre ;-)
VálaszTörlésGyönyörűek lettek
VálaszTörlésNagyon szépek,ez jó recept,elmentem én is ,ha szabad.:)
VálaszTörlésMegint sikeresen "blattoltál" :-)
VálaszTörlésA "feltét" is nagyszerűen mutat rajta!
Csodaszépek a kiflijeid!!! Én is kölcsönvettem a receptet.:)
VálaszTörlésZseniális lehetett! Szinte számban az íze - mint a gyerekkori kifliké...
VálaszTörlésIgen, tényleg jól sikerült. Vigyétek csak a receptet és számoljatok be arról, hogyan sikerült. Nálunk nagy volt a sikere! :))
VálaszTörlésNagyon finom lett, megsütöttem én is.Annyit változtattam, h a tésztába beledagasztottam egy evőkanál szezámagot és a kinyújtott cikkelyeket megkentem még plusz olvasztott margarinnal és reszelt sajtal, úgy göngyöltem fel. Köszi :)
VálaszTörlés