![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhC16xvI3Hhr5jwRzQ1OMgJxHm8h4j8jegCHD_Btg4uVKCb8inDID5ai4wIs3h-d6a6rL86s_ak0UUrxA5Ooj9ZXK20NRSrcmTTee1zNj4Ek6QCtX7ECz_KrdrO-Y4gK6Ly_r9rv5asApE/s400/2011.+j%25C3%25BAlius+4.+155.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnFA0a4igfyihCHRcvw9ay9LUic-Z763Ulx_Nf3ybKN7eh1CCojyUfIaVnNiK_h9HDZe8-rG-GogtMGp1aK0OCIiQAoYcrRCorqqoo1pP2oM3X-G2EmUaC2PgdqHQlECMxgbJLa5pAfrU/s400/2011.+j%25C3%25BAlius+4.+156.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6KMQ4G3O0iCzrrlumdGmlqd1hIqm-uSakHcTkFGqjzT4_XEZ3qNdKAi8IlzM8Hr-nNeKloZ7CDNNT3ejtagaOG1cWSfbxPkgFN-MrANx07iKcGL_rv-AeJRL76KfGI1cZebpKW_661ss/s400/2011.+j%25C3%25BAlius+4.+157.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWamSDOY0sVyOBQevxEKRhZ0XOJ4wlh74TQqj5i3YgWDx5i1ZF3e7X1jo13nL5u7Wpr3RNrzM0tUFIHVKNhR0xM5g4p11NaAMqfXkROz-mdqrX7FKaAtXKUl5Z_vATWk3pNO4DcJJQtNU/s400/2011.+j%25C3%25BAlius+4.+111.jpg)
Készítettem már hasonló töltelékkel csirkemellet, a Színes-kolbászos rántottával göngyölt csirkemell sült paprikával, házias hasábburgonyával bejegyzésemben mutattam be.
Most fordítottam az arányokon, és még több, még színesebb zöldséggel készítettem a tölteléket. Tulajdonképpen egy kolbásszal és tojással gazdagított lecsó lett belőle - ezzel göngyöltem fel a pulykamellet. Értelemszerűen lágyabb lett a töltelék, mégis szépen megállt a felgöngyölt pulykamellben. Ízében pedig egészen más lett, mint a kolbászos rántotta töltelék.
Mangalica szalonnából, kolbászból, vöröshagymából, zöld kápia paprikából, paradicsomból lecsót készítettem, majd egy elhabart, sóval ízesített tojással lazán összesütöttem.
Hagytam langyosra hűlni, majd a 20 dkg-os, közepesen vékonyra kiklopfolt, sóval és frissen őrölt borssal meghintett pulykamell közepére halmoztam. Felgöngyöltem és liszt, tojás, frissen őrölt kiflimorzsa bundával burkoltam.
Először alacsonyabb hőfokon (
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLXz-csQBhV3BxEhptSmUMFHZpSpiiwrElIlQhwNlymIFhDNcv_3t_m8Lt9kMbtrDk44enoaIZcoTtfy6mkAhDDqzWDZ8VeokIlYhd9TlcD-lVqsm3azD81Wxrl7joRBWHFni8uDk8WOo/s400/2011.+j%25C3%25BAlius+4.+113.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqiM635RcDhYb32xm4Mg53DOA1tJHd4L7Kq1Dlet7t65_UtNx99sGi6MhulEmTSiDuvU5OPNcjYQ3bSWQd2Fqjzka_-BQt5raCW78sMO6nBMnqtTUfS-uVVtPBB3ZrfLSsSARH7F3Kccs/s400/2011.+j%25C3%25BAlius+4.+118.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjadey5fyKRiOWPL4_lLAt8mA36mp84vkGEjdvXCN44AXhKQjkTI4QCHDfmsNyvBPV6I51lHLz0fVR4TkEysy88QFPXUQQtnrUAvOTvgiY48nHIJUwTXHRB5-JH7lrTqXTL2XKG3tbpe_Q/s400/2011.+j%25C3%25BAlius+4.+119.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx7VbUOIBgqRN9oeFPt_zKtGAtfoF3R3XaxnPKXU6bwdv2b89CjIuH1K2-PhKRpO3MG6Xb8EmZhKKscORVO0M1exGu-9Ay20fIYFOFDKV1bBbWho1lzzC8gQvhhGAre7oTd7JKXC4Dap4/s400/2011.+j%25C3%25BAlius+4.+121.jpg)
Efféle tölteléket ritkábban látok csirke, vagy pulykamellbe töltve, pedig vetekszik a sajttal kombinált töltelékekkel végső íz hatásban.
Még mindig nem volt elég a pulykaságokból, hiszen másnap még kétféle töltelékkel göngyöltem fel a maradék két 20-20 dkg-os pulykamellet. Egy nem hétköznapi köret készült az újabb göngyölegek mellé, de erről legközelebb mesélek.
Jó ötlet, kipróbálom én is! Köfike
VálaszTörlésMicsoda fantasztikus ötlet
VálaszTörlés