Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. március 24., csütörtök

Aki kapja, marja! Dupla pirítós húsos szalonnával, almával, camemberttel kovászos kenyérrel






Az esti órákban valahogyan egyszerre éhezett meg mindenki a családban, pedig volt könnyű vacsora. Bevásárlás előtt voltam, csak néhány szelet szikkadt kovászos kenyér volt itthon, és egy kis maradék camembert. A piacon vásárolt finom, békési húsos szalonnából is maradt még egy darabka, és egy szép alma is rám mosolygott a zöldségtárolóból. Ezekből ütöttem össze egy gyors, de annál finomabb ropogtatnivalót. Az kombinációra az ötletet a múltkori, piacozás előtti melegkiflim adta, ugyanis az annyira finom lett, hogy még a számban volt az íze. Volt, akinek két darabka is jutott, igazi, "aki kapja, marja" esti snack volt.

A vékony szalonna szeleteket közepes lángon enyhén elősütöttem, a kenyérszeleteket a szalonna zsírral locsoltam meg. Szalonna, alma, sajt sorrendben megraktam, egy kis metélőhagymával megszórtam. Kontaktgrillben enyhén átsütöttem.










6 megjegyzés:

  1. Ezek után mit lehet mondani? Vacsora??? Szinte látom, ahogy csurog ki a kenyérszeletek közül a finom szaftos sajt...Mégis mikor kezdjünk böjtölni??? Így nem lehet...

    VálaszTörlés
  2. Barbette: :))...jó kérdés! Tegnap paradicsomos olasz tésztát követelt a családom, úgyhogy még van remény! :)))

    (nem nevelünk egyszerre kovászt? akár ma is be tudnám készíteni. összedobhatnánk egy jó kis közös kovászos kenyérsütést...húsvétra is lennének ezzel kapcsolatos ötleteim...írj nekem, ha érdekel! :)

    VálaszTörlés
  3. csak magamat okolhatom, h fogyokura idejen ezt a blogot olvasgatom :)

    VálaszTörlés
  4. remek ízkombináció, csurog a nyálam!!

    VálaszTörlés
  5. Remélem még nem késtem el és jut nekem is egy falatka!:-)
    Annyira jól néznek ki ezek a ropogós kenyérkék!

    VálaszTörlés
  6. Annyira nagyon örülök, hogy tetszik Neketek ez a kis ropogtatnivaló, ugyanis nálunk gyakran előfordul, hogy 10 perc alatt kell valami finomat kitalálnom, ilyenkor nincs lehetőség nagy hókusz-pókuszra, azon múlik a siker, hogy mennyire vagyok találékony! :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails