Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. március 24., csütörtök

Fűszeres, ropogós koktélfasírt kiflire ültetve


A cserépben készült töltött káposztát legutóbb dagadóból készítettem, a hentesnél jött az ötlet, hogy többet veszek a dagadóból, mert régen készítettem fasírtot, pedig a kisfiam nagyon szereti.
Úgyhogy a koktélfasírt 1, 2 kg darált sertésdagadóból készült. Csak egy friss, csavart kifli házilag őrölt morzsája, egy tanyasi tojás, kétféle hagyma és fűszerek kerültek a darált húshoz. Egy fej lereszelt lilahagyma, 3 gerezd átnyomott fokhagyma, egy-egy teáskanál morzsolt koriander, oregánó és majoránna, valamint egy-egy mokkás kanál frissen őrölt bors és kömény, másfél teáskanál só.
Jól összedolgoztam és hagytam pár órán át az ízeket összeérni.
Bő, forró olajban sütöttem ki az apró fasírtgolyókat, hogy kívül ropogós legyen, belül viszont maradjon szaftos. Friss kifli karikákat kétféle paprikából karikákkal, felezett koktélparadicsommal és szeletelt sörretekkel fejeltem meg, majd ráültettem egy-egy koktélfasírtot. Tálra rendeztem.







Nagyszerű lehetőség az effajta falatka torony, hogy a kisebb gyerekek is szívesen egyenek a fasírthoz friss zöldséget. Különösen akkor praktikus vacsora, ha nem tud egyszerre vacsorázni a család, érkezési sorrendben lehet rájárni a falatkákra, a háziasszonynak pedig nem szükséges minden alkalommal újra kezdenie a tálalást. Nem baj, ha a fasírt elhűl, mert hidegen is éppoly finom. Uzsonnára, előételnek, gyerekzsúrra és vendégvárónak is tökéletes.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták ezek a kis falatkák, olyan hamm bekaplak!:-) Enném!

    VálaszTörlés
  2. nagyon jól néznek ki. Itt Franciaországban is nagy sikere lenne!!!
    meg is kívántam!!! üdv S.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Latsia és Sandra! Örülök, hogy teteszenek a mini fasírtkáim! Egyszerű és nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is kérnék szépen ilyen egyszerű és nagyon finom fasírtot!:-) Jut még?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails