Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. július 10., kedd

Pizza picante - gazdagon



Természetesen a csípős pizzák mindig a férjemnek készülnek. Szeretem a csípős ételeket, de csak mértékkel. Pizza esetében ezt az élvezetet ugyanakkor meghagyom továbbra is a férjemnek.

Nagyon ízlett neki ez a kompozíció, mely mondhatni rendhagyó, mégis igazán jól passzoltak egymáshoz e feltétek.

A pizza tészta a jól bevált pizza tészta alapreceptem szerint készült:

Bevált pizza tészta alaprecept


Annyit "bonyolítottam mindössze rajta, hogy a pizza tészta fokhagymás olívaolajjal készült. Ezt házilag készítem, kis olajos üvegcsébe néhány fél gerezd fokhagymát teszek és felöntöm olívaolajjal. Már másnaptól használható. Úgy egy héten belül érdemes felhasználni.

A paradicsomszósz is a jól bevált nyári változatom szerint, friss bazsalikommal:

Pizzára, pastára, lasagnébe: paradicsomszósz lila bazsalikommal és zsályával


Lasagne gazdagon: rozmaringos marharaguval, bazsalikomos paradicsomszósszal, parmezános tejszínkrémmel


Egyszerű téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.



Házi pizza készítéssel kapcsolatos megjegyzéseim, tanácsaim, útmutatásom pedig itt olvasható:

Házi pizzasütés lépésről, lépésre


A formára igazított pizza tésztát megkentem paradicsomszósszal, majd megraktam egy nagy golyó – 10 dkg – kicsit vastagabbra szeletelt mozzarellával.
Füstölt tarja szeleteket csíkokra vágtam, ezzel szórtam meg a pizzát. Majd megraktam vékonyra szelt gomba és zöldpaprika szeletekkel, végül szilva koktélparadicsom cikkekkel. Néhány mini mozzarella golyót még elhelyeztem rajta, hogy jó sajtos legyen, majd megszórtam durvára tört chilivel és morzsolt oregánóval.
240 C fokra előmelegytett sütőben, alsó bordamagasságon 10-12 percig sütöttem, éppen csak addig, amíg átsült. 




Igazán elégedett volt a férjem a pizza picantével, gazdagon. 


Szeretek pizzát sütni, hiszen a variációs lehetőségek száma végtelen, ugyanakkor érdemes összhangban lévő feltétekkel variálni. Nem érdemes túlzásokba sem esni.

Házi pizzériám pizza variációit itt gyűjtöm. 



2 megjegyzés:

  1. Annyira guszta hogy rögtön megkívántam. Nagyon finom lehet! Sima olajba is pakolhatok így fokhagyma gerezdeket?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails