Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2013. október 9., szerda

Amerikai pizza – a magyaros





Nem régen bemutattam első, amerikai pizza tésztára történő próbálkozásomat:


Szerintem nagyon jól sikerült, de a képek még beszédesebbek.

Amikor pizzát sütök, mindig készül egy magyaros feltét kombinációval pizza, hiszen nekem és a lányomnak, Rebekának ez az első számú kedvencünk.

Most a mozzarellára édes olasz hagyma valamint zöld és piros kápia paprika karikák és csípős szalámi került. A morzsolt oregánóval történő szórás elengedhetetlen. Ezt követően pedig vékonyra szelt bacon darabkákat helyeztem el a pizzán, jó sokat.

A paradicsomszósz mindig házilag készül, gyakran készítek nagy mennyiséget és lefagyasztom kis üvegekben, melyek egy-egy sorozat pizzára elégségesek. Így rákészülés nélkül is bármikor süthetek pizzát, csak a tésztát kell frissen bedagasztanom.

Egyszerű téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.



Ez került közvetlenül a pizza tésztára.




Az amerikai pizza esetében az az első számú új tapasztalatom, hogy a feltéteket még vékonyabbra érdemes szelni (a mozzarella kivételével) és a pizzát néhány perccel kevesebb ideig kell sütni, mint a vékony tésztájú, olasz pizzát. 12 perc helyett úgy 10 percig, 240 C fokon.


Jó étvágyat kívánok!



3 megjegyzés:

  1. Úr Isten!! Ez merénylet!! Gyönyörűséges a pizzád, és biztosan olyan finom is volt, amilyen szép.

    VálaszTörlés
  2. Kedvenc, kedvenc! A férjem ezelőtt sosem ette meg a pizzát, de amióta a receptjeid szerint készitem, mar egészen más a helyzet. Szoktuk sütni kint a kemencében, első alkalommal sikerült is szénné égessük, ami úgy-e a kenyérnél nem gond, mert azt megvertük, de a pizzát csak forgattuk körbe, hátha, hátha találnánk valami ehető részt rajta, annyira kivántuk :).

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails