Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. december 11., szombat

Újabb pizza variációk: most katalán szalámival, és magyar paprikás kolbásszal
Folytatom a múlt vasárnapi, házi Mikulás ünnepségen feltálalt pizza variációim bemutatását. Kétféle szalámis pizzát készítettem, felizzo olaszos, és chorizo spanyol szalámival, melyekről már beszámoltam. Most a szalámi féleségek kerültek reflektorfénybe nálam, katalán szalámival állítottam össze egy világos, és magyar paprikás kolbásszal egy magyaros pizzát.
A szokásos pizza tészta receptem alapján készült a pizza alap, és fűszeres paradicsomszósz került a magyaros-kolbászos pizza tésztára.
Erre a pizzára mozarella sajt, paprikás kolbász karikák, lilahagyma, és vékonyra szeletelt bacon darabok kerültek, melyet kevés pizza fűszerkeverékkel szórtam meg.
A magyaros pizzák a lányom és a kisfiam legfőbb kedvencei, lilahagyma és bacon az ő pizzájukról nem hiányozhat. Gazdag, ízletes és ropogós lett.Már korábban is bemutattam egy katalán szalámival készült saját ihletésű pizzát, mely páratlanul kellemesre sikerült. Többféle spanyol sajttal, lilahagymával és fenyőmaggal kombináltam.
Ezen a sikeren felbuzdulva, valamelyest hasonlóan, mégis újszerűen készítettem el a mostani katalán pizzát.
Most is allioli alap került a pizza tésztára, viszont ez esetben két erezd fokhagymát még utólag durvára beleaprítottam az allioliba. Ezzel a rusztikus krémmel kentem meg az előkészített pizza tésztát. Megszórtam manchego és gouda sajt keverékével, melyben a manchego sajt dominált. Erre kerültek a katalán szalámi karikák, majd piros kápia paprika csíkok. Egész, hántolt mandulát szárazon megpirítottam, durvára vágtam, és végül ezzel szórtam meg a pizzát, valamint egy kis oregánóval.220 fokra előmelegített sütőben, a legalsó bordamagasságon sültek a pizzák 12 percet.

Szépek és finomak lettek, a katalán pizza engem ismét teljes mértékben elvarázsolt. Minél többféle pizza variációt mutatok be, annál mohóbb a vágyam még újabb, még színesebb, még különlegesebb pizzák összeállítására.
És ugyebár a töltött pizza sikerén, és különleges íz harmóniáján felbuzdulva ontani fogom magamból az újabb töltött pizza variációkat is.
Tessék kipróbálni!

2 megjegyzés:

 1. Szép estét!

  Némely fotó olyan, mint egy festmény. Amit meg mutat, olyan, mint egy-egy galaxis :)
  A hatása nyálelválasztó... :)

  VálaszTörlés
 2. Szép estét Beus!

  Örülök, hogy tetszik...azt hittem eleinte, hogy sok lesz a pizzából, de nem!...én is élvezem az újabb kreációkat, az olvasóim is szeretik...nem állok le!

  Talán Karácsonyig meg lesz a 200. bejegyzéem is...még van pár érdemleges étel a tarsolyomban, jönnek a Karácsonyi ételek, és utána kezdődik a szelektív diéta...
  A barátnőmmel a jövő héttől eljárunk kicsit kondizni, és hulázunk...mindketten még jobb formába akarunk kerülni, és együtt még szórakoztatóbb...

  Pihenek egy kicsit, a napokban nem sok jutott...
  Írtam Neked...mindent nagyon köszönök!

  Nyugodt estét kívánok!

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails