Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. december 11., szombat

Újabb pizza variációk: most katalán szalámival, és magyar paprikás kolbásszal








Folytatom a múlt vasárnapi, házi Mikulás ünnepségen feltálalt pizza variációim bemutatását. Kétféle szalámis pizzát készítettem, felizzo olaszos, és chorizo spanyol szalámival, melyekről már beszámoltam. Most a szalámi féleségek kerültek reflektorfénybe nálam, katalán szalámival állítottam össze egy világos, és magyar paprikás kolbásszal egy magyaros pizzát.
A szokásos pizza tészta receptem alapján készült a pizza alap, és fűszeres paradicsomszósz került a magyaros-kolbászos pizza tésztára.
Erre a pizzára mozarella sajt, paprikás kolbász karikák, lilahagyma, és vékonyra szeletelt bacon darabok kerültek, melyet kevés pizza fűszerkeverékkel szórtam meg.
A magyaros pizzák a lányom és a kisfiam legfőbb kedvencei, lilahagyma és bacon az ő pizzájukról nem hiányozhat. Gazdag, ízletes és ropogós lett.



Már korábban is bemutattam egy katalán szalámival készült saját ihletésű pizzát, mely páratlanul kellemesre sikerült. Többféle spanyol sajttal, lilahagymával és fenyőmaggal kombináltam.
Ezen a sikeren felbuzdulva, valamelyest hasonlóan, mégis újszerűen készítettem el a mostani katalán pizzát.
Most is allioli alap került a pizza tésztára, viszont ez esetben két erezd fokhagymát még utólag durvára beleaprítottam az allioliba. Ezzel a rusztikus krémmel kentem meg az előkészített pizza tésztát. Megszórtam manchego és gouda sajt keverékével, melyben a manchego sajt dominált. Erre kerültek a katalán szalámi karikák, majd piros kápia paprika csíkok. Egész, hántolt mandulát szárazon megpirítottam, durvára vágtam, és végül ezzel szórtam meg a pizzát, valamint egy kis oregánóval.



220 fokra előmelegített sütőben, a legalsó bordamagasságon sültek a pizzák 12 percet.





Szépek és finomak lettek, a katalán pizza engem ismét teljes mértékben elvarázsolt. Minél többféle pizza variációt mutatok be, annál mohóbb a vágyam még újabb, még színesebb, még különlegesebb pizzák összeállítására.
És ugyebár a töltött pizza sikerén, és különleges íz harmóniáján felbuzdulva ontani fogom magamból az újabb töltött pizza variációkat is.
Tessék kipróbálni!

2 megjegyzés:

  1. Szép estét!

    Némely fotó olyan, mint egy festmény. Amit meg mutat, olyan, mint egy-egy galaxis :)
    A hatása nyálelválasztó... :)

    VálaszTörlés
  2. Szép estét Beus!

    Örülök, hogy tetszik...azt hittem eleinte, hogy sok lesz a pizzából, de nem!...én is élvezem az újabb kreációkat, az olvasóim is szeretik...nem állok le!

    Talán Karácsonyig meg lesz a 200. bejegyzéem is...még van pár érdemleges étel a tarsolyomban, jönnek a Karácsonyi ételek, és utána kezdődik a szelektív diéta...
    A barátnőmmel a jövő héttől eljárunk kicsit kondizni, és hulázunk...mindketten még jobb formába akarunk kerülni, és együtt még szórakoztatóbb...

    Pihenek egy kicsit, a napokban nem sok jutott...
    Írtam Neked...mindent nagyon köszönök!

    Nyugodt estét kívánok!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails