Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. november 20., vasárnap

„Anya bablevese benne van az iskolai képeskönyvben!” Könyvajánló.


Nem adtam hírt róla, pedig hetekkel ezelőtt megkaptam a tiszteletpéldányt a 3D Utazás Erdélyben könyvből, melyben szerepel egy ételem.

Úgy történt, hogy levélben kerestek meg a Graph-Art kiadótól, hogy rátaláltak a tárkonyos bablevesemre, amit éppen egy erdélyi látogatásunk után főztem közvetlenül. Nyárádremetei kovászos kenyérrel kínáltam.

Kérték, ha nincs ellenemre, akkor szerepeltetnék, a 3D Utazás Erdélyben című könyvben. Rákérdeztek, hogy milyen feltételekkel működnék közre, én mindösszesen annyit kértem, hogy a forrást szerepeltessék a könyvben. Nagyon kedvesen megköszönték, bekérték, hogy pontosan hogyan szeretnék szerepelni benne, korrekt és gyors volt az „együttműködés”.

Már el is feledkeztem erről, amikor is csengetett a postás és egy nagyobb méretű – vélhetően könyv – küldeményt nyomott a kezembe. Amikor kibontottam, akkor láttam, hogy a 3D Utazás Erdélyben könyvet tartom a kezemben.

Csodaszép, igényes kiadvány, de ami ezen is túlemeli az, hogy elsősorban gyerekeknek készült. Természetesen a kisfiam volt, aki először feltette a 3D szemüveget és belelapozott a könyvbe. Teljesen elvarázsolta. Azóta többször is elővette, lelkesen nézegeti, olvasgatja.

Nagyon fel voltam dobva, de valahogyan elmaradt, hogy hírt adjak róla.

Éppen pénteken történt, hogy a kisfiam hazaérkezett az iskolából és azonnal hozzám szaladt: anya, a könyv, amiben benne van a bablevesed kapható az iskolában!

Természetesen a könyvbemutatón is kihirdette, hogy "anya bablevese benne van az iskolai képeskönyvben"!

A puding próbája az evés, mi „soron kívül” jutottunk hozzá a könyvhöz, és mondhatom, hogy nagyon érdekfeszíti az én 9 éves – egyenlőre 99%-osan foci beállítottságú – kisfiamat, úgyhogy telitalálat az elképzelés is és a megvalósítása.





Semmiféle részesedést nem kapok a könyv forgalmazásából, úgyhogy nem ezért ajánlom így karácsony környékén minden kisgyermekes figyelmébe. Pusztán azért, mert szerintem nincs jobb módja az ismeretterjesztésnek, mint amikor egy gyermek figyelmét modern, újszerű módszerekkel hívják fel egy olyan hagyományos tevékenységre, mint a könyv olvasása és szeretete.

Tudomásom szerint az általános iskolákban lehet megvásárolni.

6 megjegyzés:

  1. szuper. mindkét dolog. azért milyen korrekt dolog, hogy nem felajánlottak valamit, hanem megkérdezték mik a feltételeid. nem kis dolog. s egy sulis kissrác könyves (nem focis, sicc) lelkesedése sem épp utolsó szempont.

    off. engem is reklámoz a másodikos Középső csajom a suliban, állítólag Tanítónénije pozitívan véleményezte a tevékenységem....ugye nem lett volna muszáj visszajelezzen a gyereknek, de megtette, ezzel a gyerekem totál boldog volt.

    VálaszTörlés
  2. Korrektül megoldották! Gratulálok! Valóban sokat számít, hogy "mai" trendnek megfelelően fel tudják csigázni a gyermekek érdeklődését egy életben tartó (lásd: evés)tevékenység iránt :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Lányok!

    Köszönöm szépen! De tényleg a könyv itt a lényeg, az én "szereplésem" csak egy kicsinyke szelet benne. De nekem annál értékesebb! :))

    A kezdeményezés pedig előremutató. Játékra nagyon sokat költenek a szülők karácsonykor, remélhetőleg egy ilyen könyv is belefér a költségvetésbe ...

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails