![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDZakInpzYTqrwX97erwSMIh8pe9SXAI8jHrFFipXN1tdEM9YGxx-gfS09Tp7eSZdmrYyAu4oLe4sZRy51D82gjSwMJmC7IGbutOgzltNauOIi0zWrd8zXJTf-0xs1UME5caDqT0waOPA/s400/2011.+december+02.+250.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1qgpUX_BpsqZ-7x6ZXONMo0HDavtp4Th23-h28MAEjE_kqEJLc3Z1aVPiJFpFfb_gnp5id450B_cXc7vK8DxBj2UaS_rGkAKC3SkpSjxlrINKP5b9bdr8mOfrooA2hFpUekHov4YazbU/s400/2011.+december+02.+240.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0-ZPpMvaqVydt_xXSQdD4OdXeM8YYEa8MNbC81-yZekDCwpUS20us1Irxb4JQpozacGW52nzs4LhQcifsdiOLxpSNxdpWNIcDtIL8aJnHgD2kH73_DyaPHUunkKf0M2k76I_-izi_XH4/s400/2011.+december+02.+245.jpg)
Azt hiszem, én nem „szabályosan” göngyölöm a húsfilét (karaj, csirkemell, pulykamell stb.) de való igaz, hogy a végeredmény szép és „biztonságos”. Nem folyik ki a töltelék, szépen lehet szeletelni, tálalni. A sós töltött palacsintát, sőt a töltött káposztát is így tekerem fel.
Mivel többen kértétek, hogy képekben is mutassam be a technikámat, ezért készítettem egy újabb göngyölt csirkemell variációt, most sok-sok sajttal a töltelékben. A sajtokhoz tettem zöldfűszereket – még mindig a saját fűszerkertemből – snidlinget és oregánót.
Amikor tölteni akarok csirkemellet, akkor ennek megfelelően készítem elő a mellfiléket. Ehhez mindig nagyobb csirkemellet vásárolok. Ha csontosat, akkor lebőrözöm és kiveszem belőle a csontot.
A kis mell lebeny csíkot lemetszem, illetve a mell vastagabb végénél levágom a különbséget, hogy kiegyenlítsem, hogy a mellfilé szeletek vastagsága nagyjából egyforma legyen.
Két fólia között, lehetőleg sima talpú klopfolóval vékonyítok és terebélyesítek a melleken. Az sem jó, ha túl vastag, az sem jó, ha túl vékony, úgyhogy ezt okosan kell végezni. Ha túlverjük a húst, amikor kisül, akkor nem lesz olyan szaftos. Kiszárad.
Göngyölés előtt 10 perccel sózom, borsozom. A só kivon némi vizet a húsból, ez segítségemre van abban, hogy a jobban összeragadjon a hús az illesztéseknél.
A tölteléket keresztben helyezem a csirkemellre, a két végét enyhén behajtom, majd a felőlem lévő végétől egyszerűen a távolabbi vége felé felgöngyölöm.
Az illesztéseknél finoman lenyomkodom, hogy összeragadjon a hús az illesztéseknél.
Tipp: Nem jó a zsíros töltelékkel összemaszatolni mindenhol a húst, hiszen akkor az illesztéseknél nem fog összetapadni. A nyers, sózott hús ugyanis jól tapad. Zsírosan már nem annyira.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj5syXdTZyhOxdAVIa1Awm4qiHV1YWNWyWdO2BKDxJgfOdB3QC-gEGQiKHccKPweDpLcol283U5A3jpfib15tWxlrkbyno1CqM9qazMVLXP5gdUC2wd1m_48M-aY7wmpIrvjd4nbp8ZzS0/s400/2011.+december+02.+100.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVfpndQwUW8-gdGvCELq4QRr5L4A5Z5FhHMI8UvdnyHo7qL-O8h4La2xYfg4edbVzR3leoizZkLHp3Oxic2-TGcldsrKGpF_DCxRFkzGGjPNjr7kwOTPQ8QuuSA8vBneC79inuSQsx_ws/s400/2011.+december+02.+102.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtNqLeU2DxdED_tE1bJFkCngCtPjkbQ3xxE8nt2dLrqjg2tuHnFdVeKeg69dxuipvj4UQUNMNmhbXgXTOU6n-L7scLK8liJyS7EdIE0St_2ph_bDdxso2g74D-aYdltOgi5xvGswpraaI/s400/2011.+december+02.+104.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2LoSG4zuqJKdW-W9saaQS3uwedPTcZD0lzPJO5pZH55QUESiXJdMTPQDUqBBAgTxp2kCljjD8LIGiKcIx2ZAH-scUZYZkPIpXEkMVub6pa0BD7d7SpbTrMISr2ZmpYqI7eBcUtxuKPUA/s400/2011.+december+02.+106.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiTkfcZu-ggR-I8uL0NnhOJygbbxFn1Z2NIHTa7i_zDdOQEydZbY9LZXHVDuSnaqPYAc8KCEmxBR_W75cw1LAC4Bt-HNOmk_22lhB_MA8WKo8PDl3LS1kGEXqgLnXHyPPf7cBW_bLfQE0/s400/2011.+december+02.+107.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifXIlUafQ9xzW5kQ08DRlwWLwtmPRGeBgg5fmFTWKlZJraPBqhQoXIaRch8-keVoBinByWv42Y8P_XoAAFab6Nfl0QDowOnnBaMEwh1_mVrEGnnR3V3AFP1Pag72hTItwNYgN2x6HOK9I/s400/2011.+december+02.+111.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXleYEkZiC1bKXS0vk_FQc-_AGItLgGPR0u8Joz3vDLbQvpI1j9DZbrZJQieaNVYdPTOv9_YvbOXxfEnb_mOyOmjrlBPvAKi_cO462HzSHgVKXghKse4f0xmGHLoSapZATT6I4NeY_fsY/s400/2011.+december+02.+109.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhR57ndfFarhZjG_4fDGJHvt2WG62ctdIq4AJYhf94-bPEnKDIXZqsEZjmDlFD84Aru5AdzScoCJr7LERCNOnB5hJuOKTOaGT4p8WUduBxoDWQEnK4ZdVspwI6kkPRcuL8kRAkVLNY5EbM/s400/2011.+december+02.+110.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFiC00bCdRXiPu60A0mQ7gA5PZyjqjtMQqlbwOC1K-Tbp2mhrjp3WRG7dDVQi7Iecq8Bz8qXM5LyQBShMOTqYU65gX2IkaDx7flsh8oh0pqG4cGl5hfELrYaKr0qxN1Y9XQ5Go4D2iHNs/s400/2011.+december+02.+113.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOQj2TOLopHUV2pfmNZVLUMkqdmB_x8AJv7Uj-xBoxVVjT86iRnPtMfmL3xEsIngkEQV4RxySLa11eu7x29Nzn7DRm2FJbSnkYlUatJJkMakk9nFOpe_3sR64n98xE89eRcgD7MjzO2Ak/s400/2011.+december+02.+116.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdpYNexQU2RpVo1wxAOtDCaG_Q3yRzdwmkJrkHeKe3KLMFPTvkThs3UqsHha5XT3hRhWBZvWQbMOnOV_s4wkPTgA1xmFapvv-b5UXJJsuhYDxQyXaAIQ80-gPOF_HwfeV1POzFkl6GA7Y/s400/2011.+december+02.+117.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEjLKX8an64NzS85xsXKAUMlwI6_-1wXa477YbFOhy9ODR_oyY1LVeGy_ltJWWo8Juoo_1g3XQRLXiCR8R1z7rFIfcimPfgY-MDxmcYtwJHBSUWPemYTUO2qqlNDmS81mfn_dpHSWRaQw/s400/2011.+december+02.+119.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_08fESpE-J4d-HdRxfeF3KxD4AlMU77WHtwYOmJdYEBs28DJjONDzQbhd-FG5HbFu35fiJgMLVA475AH5N2p7AJii0grm_wLe0k3vdQQU-jUmI42VfSPeLDqq5-Y8e2GNrX9-2hAhF9s/s400/2011.+december+02.+120.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieQhjQwX_UstK30xJUCfJquBfmO52z2wwLCapKhe2oeMZ8gqQLAezUcXcxy4YUznlZnO5k212ixZwcBZ6mHVqRxM9FezovJfZH6kG53LiA74yvRighOxWgGTMXrcpDUiU_g1AkyvYOdB8/s400/2011.+december+02.+121.jpg)
Addig hagyom pihenni és a tapadni a göngyölegeket, amíg minden mellfilét meg nem töltöttem. Ekkor liszt, enyhén sózott, felvert tojás, házi morzsa sorrendben panírozom.
Most tettem a finomra őrölt kiflimorzsába egy kis durvára vágott tökmagot.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6eFcRSKHuT6cPtgwuoCmsolZkF0VFenv3AToNwcKqnsBbj-jFk92j5Fir45Zmt7B4VNnJFwxSxjqhKE5lyL1HjzVmKbAf1VPmKTc9AaeTx6trc8AEe8nR0JZN1o6FsQFv-MCcUM1BPK0/s400/2011.+december+02.+234.jpg)
Négysajtos-zöldfűszeres töltelék:
Durvára reszelt füstölt sajt, edami és vörös cheddar sajt elkeverve göngyölegenként egy-egy kis kocka tejszínes krémsajttal valamint összevágott snidlinggel és oregánóval.
A töltelék jól tömöríthető, így rudat formáztam belőle és a fentiek szerint megtöltöttem vele a csirkemelleket.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihOaQL9z2S98AYPiQTlk9k0XcBWFPz7UEY7RSbMQhFxSyUTbhhzY2TChpd7E_aHkUekMm6BWkSQGYXJRMMhTnhO03ZcS-uHXfG0UsqLlCVnpTPoku7eMtKzKu4eldErZgJV3tfB9UmOpc/s400/2011.+december+02.+097.jpg)
Mutatós és nagyon finom verzió sikeredett. Érdemes kipróbálni.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibZt3jl2FVRVKLvXs3PEyK8AlEB_wuH5ECnHU3iNl05apcKyvQ_7jTazFLJNTvYMtHyOQ8DFfoho1O1_eEhTdNiy6Xcer21aVqJG6f3TNqmMJMNvpuSbpEtNzO53d1MjwnQn4aY0GeUA8/s400/2011.+december+02.+254.jpg)
Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Én is erre tippeltem, csak azt gondoltam a végén hústűvel vagy valamivel összefogod. No, akkor már meg is van a módszer. Hála érte!
VálaszTörlésSzuper a töltelék és az útmutató is! :)
VálaszTörlésCupp, cupp!
VálaszTörlésA többit már tudod... :-)))
Köszönöm! (azt hittem hústű nélkül nem tudom megcsinálni)
VálaszTörlésDe jó útmutató köszönöm! ☺ Holnap meg is csinálom ☺
VálaszTörlés