Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. május 15., kedd

Hagymás-kukoricás pizza baconnal



Egyszerű, hétköznapi pizzákat sütöttem mostanában is. Ez a pizza is a kisfiamnak készült, azért az már kiderült, hogy szűk feltétkörben gondolkodhatom, ha maximálisan meg akarok felelni az ízlésének, úgyhogy ezeket a feltéteket váltogatom.

Legutóbb sikerült nyers sonka felhasználásával kiváltanom a bacont, egyébként valamilyen húsos szalonnaféle kötelező feltét a pizzájára:

Sonkás pizza – dupla sajttal és hagymával



Télen költözött be a gyakori feltétek közé a morzsolt csemegekukorica, azóta visszatérő motívum a házi pizzáimon.

Az alaptésztát így készítettem, ahogyan máskor is:

Bevált pizza tészta alaprecept



Az egyszerű téli paradicsomszószt így készítettem, ez nálunk az alap pizza szósz:

Egyszerű téli paradicsomszósz alaprecept. Pizzára, tésztára, lasagnéhoz.



Érdemes bepillantani házi pizza sütéssel kapcsolatos tanácsaim összesítésébe is:

Házi pizzasütés lépésről, lépésre



Az előkészített pizza alapra szeletelt mozzarellát raktam le, majd szeletelt lilahagymát és megszórtam csemegekukoricával, végül morzsolt oregánóval és befedtem vékonyra szeletelt bacon szeletkékkel.

230 C fokra előmelegített sütőben 12 percig sütöttem. 








Egyszerű, ízletes pizza sült belőle. Épp úgy, mint máskor.




Eddigi pizza receptjeimet itt gyűjtöm.

2 megjegyzés:

  1. Hát, jó lett volna a tegnap este (kivételesen) rendelt "Songoku" pizza helyett :-)
    (sonkás.gombás-kukoricás. Gombát nemigen láttam benne :-P)

    VálaszTörlés
  2. A svéd pizzának köze nincs az olaszhoz, és érdekes módon Amerikán keresztül ért ide. Mint a sushi is. Ha az amerikaiak megeszik, akkor az jó, de a többiek (olasz, magyar, iráni) gyanúsak...

    Amit akartam mondani, hogy itt a pizza mellé káposztasalátát adnak, gyalult, sózott, borsozott, pár napot érlelt "fehér" káposztát. Nagyon passzol.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails