Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. október 25., csütörtök

10 legjobb halas szendvics és szendvicskrém – kályhában sült pisztránggal, füstölt lazaccal, tonhallal, sprotnivalAmikor a 10 legjobb receptem legutóbbi válogatását közzétettem a legjobb szendvicskrémekről, egy kedves gasztroblogger társam/olvasóm azt mondta, hogy mind nagyszerű, de náluk az egyik kedvenc szendvicskrém a tonhalkrém/tonhalpástétom.
Persze akkor már csőre töltve készültem a kedvenc halas szendvicsek és szendvicskrémek bemutatására, hiszen ezek minden körülmények között megérnek egy külön fejezetet. Egyszerűek, rettentően finomak és nagyszerűek, színesek és egészségesek.

A szilvásváradi kályhában sült pisztrángból készült szendvicsekhez, szendvicskrémekhez, haltatárokhoz különösen érzékeny szálak fűznek, hiszen jómagam voltam , aki ebből a nagyszerű alapanyagból elsőként készételt készítettem.
Nem sokkal a felfedezésem előtt kezdte a Sáfrány halfüstölő sütni ezt a fajta pisztrángot, megkóstoltam, és nálam azonnal győzött. Az általam elsőként, ebből az alapanyagból készült pisztrángtatár meg is jelent a Magyar Konyha múlt év májusi számában
Azóta számtalan elsőrangú étterem, delikatesz bolt, reggeliző forgalmazza és használja a Sáfrány halfüstölő kiváló termékeit. Köztük az egyik legnagyszerűbb, azóta is a kályhában sült pisztráng.
A ráadás bejegyzésben, a 11.-ben  pedig a kályhában sült pisztrángól és feldolgozásáról osztok meg hasznos információkat az érdeklődőkkel.

A hosszas bevezető után pedig következzenek maguk a szendvicsek, haltatárok és szendvicskrémek, hiszen itt és most övék a főszerep! :)


Füstölt lazacos, sprotnis és tonhalkrémes szendvicsek - friss tormás-snidlinges mascarpone krémmel
Füstölt lazacos - kályhában sült pisztrángos szendvics egyszerűen


Finom tonhalpástétom vajretek szeleteken tálalva - karcsúsítás élvezettel
Füstölt sprotnis szendvics édes házi majonézzel, frissen sült kovászos kenyéren


Ízletes füstölt haltatár szilvásváradi kályhában sült pisztrángból és Északi-tengeri lazacból


Füstölt haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángból


Haltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángbólPisztrángtatár egy kicsit másképpen


Variációk egy témára: pisztrángtatár rozscipóban


Színes uzsonnafalatok pisztrángtatárbólA kályhában sült füstölt pisztrángról és előkészítéséről
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails