Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. október 7., vasárnap

Angol muffin szendvics: tojásos- baconos Mcmuffin házilag




Néhány napja bemutattam a tökéletes angol muffin receptjét, örömmel nyugtázom, hogy most is sokan elkészítettétek sikerrel:


Angol muffin (reggeli zsömle) - a legjobb






Ez, a tojásos-baconos szendvics az ihletadó, úgy másfél évtizede emiatt kezdtem bele az angol muffin projektbe. Természetesen, azóta számtalan formációban megtöltöttem, de ez a klasszikus töltelékkombináció mindig rajta marad a házi étlapon.

8 cm-es formában mindkét oldalán átsütöm hozzá a tükörtojást. A formát érdemes alaposan átkenni olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a tojás és könnyen ki lehessen ütni a formából és megfordítani.
A bacont kevés zsiradékban ropogósra sütöm, először magas hőn, majd közepes lángon, hogy ne égjen meg, de kisüljön a belőle a fölös zsiradék.
A kettévágott zsömlét a szalonnazsírban kötelező átpirítani. Egyrészt a zsömle így szaftos lesz és még kicsit átpirul, másrészt semmi pénzért nem hagynám kárba veszni ezt a nemes, szalonnából nyert „nedűt”.

Nálunk valamilyen jobbféle lapkasajt kerül még a szendvicsbe, mostanában ezt is formára igazítom, mert így még esztétikusabb lehet a szendvics vele.
Most megfejeltem még  szelet házi ecetes uborkával, persze, csak az íze miatt. :)

Csak ajánlani tudom az angol muffin szendvics - Mcmuffin - elkészítését házilag, hiszen frissebb, még finomabb, és sokkalta olcsóbb, mint az eredeti!


Korábbi bejegyzéseimben bőven találhatóak az elkészítésről fázisfotók:

Angol reggeli másképp: hagyományos angol muffin "torony" sült tojással, baconnel, sajttal


Kiadós reggeli kukoricás angol muffinban





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails