Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. február 11., kedd

Eggs Blackstone – Benedek tojás másképp





Fantasztikus, hogy mennyi pazar reggeli ötletet lehet összeollózni a világból.

Jelzem, igen sokfelé jártam a világban: Hawaii több szigetén keresztül Mexikóig, a Karib-térségtől Ázsiáig, a Közel-Kelet, és az Egyesült Államok több szegletében, hogy kiterjedt európai kalandozásaimról ne is beszéljek. Összesen 36 országban.
No, nem hencegni szeretnék, csak érzékeltetni, hogy befogadóképességemet számtalan nemzetközi reggeliző hely és szálloda étterme alakította ilyen tágra.

Gyakran üzleti úton voltam, amikor a helyi partner vagy szállodavezetés különösen ki akart tenni magáért, és ilyenkor számtalan alkalommal szolgáltak fel villásreggelire Benedek tojást, vagy annak egyik változatát. Ez a reggelik között amolyan non plus ultra. Nem csoda hát, hogy nekem is ekörül a kompozíció körül forog mostanában a gondolatom.

Most a Blackstone tojás került nálam napirendre. Ebben a változatban sonka vagy kanadai bacon helyett hasalja bacon (pork belly bacon) és grillezett paradicsom kerül az angol muffinra a szendvicsben. Ami még tovább növeli az élvezetet, az a hagymás forgatott krumpli, ami valami mennyeien finom! J



Hozzávalók 1 adaghoz:

1 db angol muffin kettévágva, vaslapon vagy száraz serpenyőben pirítva
5 csík bacon ropogósra sütve
4 vastagabb szelet paradicsom
2 marék hagymacsíra (tetszőleges)
1 nagyobb agria krumpli kockára vágva
1 kisebb fej lilahagyma fél karikára vágva
2 evőkanál olívaolaj

Az olívaolajon, magas hőfokon megpirítottam félig a krumpli kockákat majd hozzáadtam a lilahagymát és addig sütöttem, amíg a hagyma karamellizálódott. Ha szükséges le lehet szűrni, nekem az a tapasztalatom, hogy szaftosabb a krumpli, ha nem spórolok az olívaolajjal. Sóztam, borsoztam, melegen tartottam.

Én leszűrtem és a visszamaradt olívaolajat használtam a paradicsom szeleteket és bacon sütéséhez.



Már csak összeállítottam a szendvicset:
A pirított zsemléket megcsorgattam a bacon visszamaradt zsírjával, hagymacsírát halmoztam rá. Erre fektettem a paradicsom szeleteket és 2-2 csík bacont, majd ráültettem a buggyantott tojást.
A hagymás krumplit is a tányérra rendeztem a szendvicsek mellé, majd a maradék bacont morzsává törtem és mellé szórtam a kompozíciónak. Végül petrezselyemzölddel szórtam meg. Csak ekkor kanalaztam 1-1 evőkanál hollandi mártást a tojásokra.

Megvágtam a buggyantott tojást, és nagyon elégedett voltam ... J







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails