Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. február 23., vasárnap

Alpesi reggeli –érezd magad az Alpokban!



Ha már itthon nincs alpesi hangulat, hiszen nincs tél (nem volt és remélhetőleg már nem is leszJ) én életérzésben a tányéromra varázsoltam!


Imádom, az alpesi terülj-terülj asztalkám reggeliket, melynek fókuszában az aranylóan krémes alpesi tyúktojás áll lágy tojás formájában. Az alpesi legelők és gazdaságok számtalan elsőrangú alapanyaggal szolgálnak egy kiadós, káprázatos reggeli elkészítéséhez. Ha volt már benne részünk, nosztalgiával gondolunk rá vissza. Én most ezt tettem.


Nem hiányozhat a kompozícióból a grillezett kolbászka és virsli elsőrangú mustár kíséretében. A főtt tojásokat alpesi vajjal és borjúmájkrémmel fejeltem meg, amit rusztikus parasztkenyérrel és Pretzel zsemlével körítettem. 
Számtalanféle levegőn szárított szalámi és sonka, valamint tradicionális, nagylyukú sajt is jellemző a térségre, például az ementáli. Mindent a tányéromra készítettem, ami elérhető volt számomra belőle. 




Nem feltétlenül kell befizetni egy világkörüli útra ahhoz, hogy néhány morzsájába egy verőfényes vasárnap reggelen belekóstolhassunk … J


5 megjegyzés:

  1. Igazán kedvemre való, jól is esett volna ma reggel :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármelyik reggel "tervbe lehet venni" ... :)

      Törlés
    2. Pont azon tűnődtem: honnét is vennék ilyen gyönyörű sárgájú tojatot itt,a Székes és Fő Városon :-(
      Aztán mogyan érhetném el ezt az ideális félig lágy állapotot? Régen, még a gyári csirke korszak előtt szinte biztosra mehettem a homokórával. (Nemrégen láttam olyat, aminek egy keretében három homokóra volt különböző futásidővel :-) De a mai tojglik… :-(((

      Törlés
  2. Kérhetem holnap reggelire? Nagyon guszta! :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails