Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. február 3., hétfő

Penne arrabiata



A férjem első számú tésztaétel kedvence. Nem túl gyakran készítem, hiszen valamilyen ételféleséget arra az esetre is tartalékolni kell, ha étterembe megyünk. A Pálmában például kiválóan készítik.

Néhány hónapja már egy alkalommal megörökítettem, de nem került rá sor, hogy megszerkesszem, utána pedig már nem találtam meg többezres képtáramban a képeket róla. Most fényképezőt ragadtam főzés közben, mert nem maradhat ki a férjem kedvence a receptoáromból! J

Hozzávalók 3 adaghoz:

1 doboz olasz, jó minőségű, darabolt paradicsom levében
1 kis fej fehér hagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
5 evőkanál olívaolaj
1 piros chili kimagozva
frissen őrölt Himalája só és feketebors
2 csipet barna nádcukor

30 dkg penne
3 liter víz
1 evőkanál só

frissen reszelt parmezán a tálaláshoz

Az olívaolajon először a hagymát, majd a fokhagymát is megdinszteltem és hozzáadtam a finomra vágott chilit. Felöntöttem a darabolt paradicsommal, fűszereztem és 20 percig közepes hőfokon besűrítettem.
Közben kifőztem a pennét, kicsit lecsöpögtettem, a paradicsomos alaphoz adtam és alaposan összekevertem.
A tészta főzőlevéből mindig félreteszek, hogyha lazítani kell az alappal elkevert tésztán, akkor a legjobb a tészta, keményítős leve.
Frissen reszelt parmezánnal kínáltam, azaz ilyenkor egy darab parmigiano vagy pecorino és sajtreszelő kerül az asztalra, hogy ki-ki szüksége szerint dúsítsa sajttal.


Azért készült „csak” 3 adag, mert én egyébként sem nagyon, de most egyáltalán nem eszem tésztát. Én beértem egy egész grillcsirkével ebédre! J



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails