Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. november 15., hétfő

Olasz ízek, egyszerű olasz ételek a konyhámból: pármai sonkás bruschetta friss paradicsommal




Jelen bruschetta az egyik legegyszerűbb fajta, a klasszikus bruschettától mindössze néhány szelet lehelet vékonyra szeletelt pármai sonka választja el.
Számomra a bruschetta alapja a mediterrán, rusztikus kenyérféle, a fokhagyma, melyet leginkább a saját készítésű fokhagymás olívaolajammal, két legyet egy csapásra itatom át olívaolajjal és fokhagymával. Ehhez a formációhoz jobban tetszett, ha nem darabolom, hanem karikára szeletelem a friss, édes paradicsomot, a frissen őrölt bors kötelező, és most pármai sonkával koronáztam meg, az egyébként önmagában is nagyon ízletes klasszikus bruschettát.
Jelen esetben olívás toszkánkenyeret használtam.

Nem nagyon szeretnék tovább regélni erről az egyszerű reggeliről, uzsonnáról, előételről, vendégváróról, inkább a kóstoltatásával népszerűsíteni, mert megérdemli.

Korábbi bruschetta változataim itt tekinthetőek meg.


10 megjegyzés:

  1. ... Hahó! Többiek!... Ez itt az átirányítós komment: az előző, Szalajka-völgyes poszton folyik a szó!... Kéretik oda átfáradni...

    VálaszTörlés
  2. Hahó itt is az átirányítós komment, valaki nem irányítaná át a kisfiamat a fotelből a fürdőszobába?....:-)))

    Beus most kezdi a műszakot, hátha benéz közénk az első "szemle" után....Chanti pedig akkor, ha az Ő fiókája is bedobja végre a szunyát...:-)))
    Mormogi Papa "későnérő" típus, még rá is lehet számítani ma...:-DDD

    Már én is szívesen nyugalomba helyezném magamat (egy kicsit a gép előtt), ha a legkisebbikkel végre célba érnék!
    :-)))

    VálaszTörlés
  3. Nevamezsa: ...kivárok-bevárok mindenkit! (A rohanás nem az életstílusom, az együtt haladás, együtt célba érés a stratégiám...) :))

    VálaszTörlés
  4. Spájzceti:...az átirányítás nálam célba ért, még körömvágás is volt... háromnegyed tízkor már éppen ideje, hogy aludjon egy 8 éves gyermek....
    ....biztosan célravezető a stratégiád, szimpatikus:-)

    VálaszTörlés
  5. Nevamesza: ...és a mese meg volt?... Olyan igazi, anyás, fejből, a napi aktualitásoknak megfelelő, tanulságos, nevelő szándékú?...
    Vagy inkább a Világszép Nádszál Kisasszony-ból egy részlet?... (Hmmmm! Én ezen "szocializálódtam". Meg is lett az eredménye!... Azóta se' nőtt be a szívemlágya!...)

    VálaszTörlés
  6. Spájzcetli: ....minden fürdés után van tanmese, hogy holnap mit kelle másképp csinálni, hogy időben ágyba bújjon....utána sokezer puszi, mert csak szeretettel, jókedvvel szabad ágybabújni....

    VálaszTörlés
  7. Nevamesza: ...szerencsés gyerek! (Hhjaaa! Ilyen Édesanyával!...)

    VálaszTörlés
  8. Spájzcetli:...lassan elcsendesedik körülöttem, várok pár e-mailt és befejezem a ma éjszakára szánt bejegyzésemet.....éjfél körül lefekszem, mert a szeretteim átállítottak napközi üzemmódra...:-)))....délelőtt nagy szükség van az energiámra:-)

    Majd írj, jó éjszakát Neked!

    VálaszTörlés
  9. Bocsánat, tegnap eéragadott - az ágy. Ma meg igazi medvemódra nem akaródzott kibújni a jó meleg cilin... izé, barlangból :-)

    Reggel be szoktam nézni, csak nem mindig komm - bár nekem csak közepesen bonyolult, de ugyanez megy CsN blogján (szénabloglyán ?) is. Itthonról könnyebb, mert a pécé megőrzi a beírni valókat; így csak az ellenőrző szóra kell ügyelnem.
    Di Lemma: az eltérő viselkedések oka most a böngésző vagy a gép oprendszere?
    (Mit nem szeret a bloghu meg a blogspot: expozőr, safari, tűzróka vagy opera: valamint OS 10.3.9)

    VálaszTörlés
  10. Mormogi Papa: ...nos, tegnap éjszaka én is el voltam ragadtatva...és, ha a pirkadat nem zavar be:-)...még mély álomban ringatóznék....szóval értelek én!....:-)))

    Tegnap beszéltem valakivel a bloggal kapcsolatban, alaposan átnézte, és megkérdezte, hogy ki szerkeszti....mondom én.....na, jó, de ki "szerkeszti".....mondom én....kaptam júniusban kétórás útmutatást, azóta kis kezemmel, és leleményességemmel igyekszem színesíteni.....na, ne má.....na, de má....:-))

    ...egyszer a technikus a linkwithin-hez bemásolt valahová egy varázsigét, mert annak szerkesztését elzárták a földi halandók elől...:-)))...azóta újra magányosan igyekszem megfejteni a blog működtetésének élményét....no, de még erős túlzással sem mondhatom, hogy kicsit is értem a működését - így kérdésedre választ még távolról sem adhatok - józan, kapirgálós, magyar tyúkeszemmel igyekszem itt eligazodni, de, hogy mi miért van, arról halovány lila dunsztom sincsen....:-)))

    Ráadásul engem, mint gazdát, egyszerűbben enged be a randszer, így arról sincsen fogalmam, hogy Nektek milyen útvesztőkön kell áttörnötök magatokat, hogy hozzám férhessetek...:-)))

    Jó "látni", hallani Téged újra....ma új olasz ételekkkel nyomulok....viszont a lányokat - Beát, Chantit - tegnap hívogattuk, de nem jelentkeztek....remélem ma ők is előbújnak a meleg kuckóból!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails