Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. január 23., vasárnap

Csak egy tipp: sajtos-színes zöldséges rántotta házi kovászos kenyérrel






Ritkán eszem húsmentes ételeket, betegesen rajongok a húsért, szalonnafélékért, belsőségekért. Ez a rántotta mégis annyira finom, hogy megéri bemutatni, hátha valaki még nem gondolt hasonló kombinációra. A legutóbbi, mediterrán szendvicstálból maradt némi szeletelt zöldségem, zöld és piros húsú paprika, lilahagyma, így adta magát, hogy sült zöldség alapon készítsek reggelire rántottát magamnak. Amikor a sült zöldségeket felöntöttem az elhabart tojással, akkor durvára reszelt sajtot adtam hozzá, elkevertem és már el is zártam a hőt alóla. Koktél paradicsommal, pirított kovászos kenyeremmel tálaltam fel magamnak. Nagyszerű reggeli volt.

1 megjegyzés:

  1. Reggelire rántotta remek!
    Leginkább szállodákban vagy hétvégén van részem benne. Meg egyszer volt pár hétig részem valódi angol konyhában úgy, hogy az összes kollégára főztek. Az is nagyon jó élmény volt - számomra az angol konyha nem unalmas :-) Persze ha valaki csak ócskajásnál étkezik, az nem ismeri.
    Sajnos nemigen tudtunk helyi koszt (:-) enni azokban az országokban, ahol turistáskodtunk. Pusztán csak anyagi okokból :-(
    Ha valaki meghívott, akkor meg egzotikus étellel akart traktálni, így a helyi konyha kimaradt :-(
    Bocsi, egész nap volt dolgom, még a melódiásba is bementem. Azért most este még benéztem. Szép jó éjszakát.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails