Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. február 13., vasárnap

Zöldséges - kolbászos rántottával töltött csirkemell sült paprikával








Ennek a göngyölt csirkemell variációnak története van. Szívesen merítek ötleteket családi barátunk, Boros László mesterszakács Belga étteremben kínált ételei közül a konyhámban. Ez a kolbászos rántottával göngyölt csirkemell sokáig volt a férjemmel a kedvencünk az étterem étlapján. Most, amikor újra terítékre került nálam ez a téma a kisfiam névnapi vacsorája kapcsán, azonnal eszembe jutott, hogy a férjemnek ezzel a töltelékkel kedveskedek. Kicsit megszínesítettem azért a tölteléket, apró lilahagyma és piros kápia paprika kockák is kerültek bele. A közepesen lágy rántottával göngyöltem fel és paníroztam az Újabb csirkemell variációk: pirított mandulával, barackkal, brie sajttal göngyölt csirkemell házi zsemlemorzsában sütve bejegyzésemben leírtak szerint a csirkemelleket. Ehhez a verzióhoz sült paprika karikákat kínáltam a házias hasábburgonya mellé.





5 megjegyzés:

  1. Na, ez a töltelék Nekem még véletlenül sem jutott volna eszembe soha, az biztos. Különleges és finom lehet:)

    VálaszTörlés
  2. Mézeskalács: Különösen finom. Nagyon szeretem hidegen a sülteket, a rántott finomságokat is, ezért - ha már neki állok:) - akkor többet készítek, mint amennyi frissen elfogy. Ez a rántottával göngyölt csirkemell hidegen gyönyörűen szeletelhető, másnap mennyei késői reggeli...tapasztalatból tudom!...:)))

    VálaszTörlés
  3. Tegnap volt rántottás köztes étkezés. Úgy értem, ebéd-vacsora egyben. (Ebcsora - ha nem lenne félreérthető :-)
    Különösen értékelem az állandó arányokat: a csirke se nem sok, se nem kevés: pont jónak, egyenletesnek tűnik. És a rántott bucikát körülölelő panír-réteg mindenhol egyenletesen fed.
    Egy szóval: profi!
    Le a kalappal, fel a hasakkal :-)))

    VálaszTörlés
  4. A házias hasábkrumplit megkérdezhetem hogyan készíted?A húsi is nagyon guszta, tervbe vettem Húsvétra.

    VálaszTörlés
  5. Nelli: Nekem, ahogyan a ropogós chipsnél írtam az agria sárga krumpli nagyon bejött. Hasábra vágom, hagyom ázni nagyon hideg vízben legalább fél órát, leitatom róla a vizet alaposan és 170 fokos olajban ropogósra sütöm. Ami még ettől is finomabb, ha a krumplit hasábra vágva, hideg vízbe teszed és felforralod. Azonnal elzárod a hőt alóla, és egy-két perc múlva leszűröd. Amikor a gőz elillant a krumpliról, akkor sütöd ropogósra 170 fokos olajban.
    Hamarosan bemutatok még egy verziót, amit olajban kell kétszer kisütni. Erre még nem érkeztem, addig válassz az előző két verzióból :)
    Egyébként a rántottás tölteléket sajttal, baconnal, medvehagymával, újhagymával is készítheted, "ahogy tetszik":) Kolbászos rántottával és egy kis piroshúsú paprikával nagyon, de nagyon pikáns! :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails