Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. március 29., kedd

Korábbi receptjeimből medvehagymára: medvehagyma pestos crostinik



Az idei medvehagymás ételek nálam még most következnek, sajnos a családom nincs oda érte, így nincs könnyű dolgom. Viszont sohasem adom fel, hogy becsempésszem a részükről idegenkedve fogadott alapanyagokat az étrendünkbe, igyekszem az ízlésüket formálni erőm és tehetségem függvényében.

Az alábbi leírásban említette pestot nem is én készítettem, hanem kaptam, viszont lenyűgözött egyszerűségében. Ugyanis az alapja mindössze olívaolaj, só és összevágott medvehagyma. Sem parmezán, sem fenyőmag vagy mandula nincsen benne, viszont ez esetben külön, frissen lehet hozzá reszelni, vagy durvára vágva megszórni vele, így a felhasználási területe talán még tágabb. Két ételt mutatok be ezzel a pestoval, az első ez az egyszerű crostini, mely amilyen egyszerű, annyira finom.


Az alábbi bejegyzésemben további pesto receptek is megtalálhatóak.



4 megjegyzés:

  1. OMG!
    Nagyítóval keresem a gasztrobloggert, aki most nem a medvehagymáról ír.
    Találok is, de sajna nem a kedvenceim közül...(((

    VálaszTörlés
  2. Állítólag itt is "megterem", de én még nem találkoztam vele. Az őszi erdőt ismerem, a tavaszi-nyárit nem.

    Apropó vad/gyógynövények. A világ legjobb éttermei listáján az első 50 között szereplő, stockholm környéki Oaxen étterem konyhájában előszeretettel használják a környéken szedett leveleket, virágokat. Az idén új helyre - a Stockholm központjához közeli Djurgarden szigetére - költöztek. Azt tervezem, hogy egy nap velük tartok, elkísérem őket felfedező körútjukon.

    Az Oaxenről - magyarul - itt lehet olvasni

    http://hobbiszakacs.blog.hu/2008/01/05/mult_es_jelen_2

    VálaszTörlés
  3. Névtelen: Ha a megjegyzés végére csak a monogrammodat írod, vagy azt, hogy egy olvasó...vagy akármi, már az is elég, csak ne úgy kelljen címeznem a választ, hogy Névtelen:...
    Ez tényleg csak egy kérés. Minden építő kritikát, vagy megjegyzést szívesen veszek, mégha mind valahol egy kicsit rosszul esik az embernek.

    Szóval, vagyon benne igazságod (abban, amit felróttál nekem), viszont a normális étkezés alapja az lenne, hogy szezonális alapanyagokból főzünk. Borsó szezonban borsóból, eper szezonban eperből. Most egy darabig biztosan sok medvehagymás recepttel fogsz találkozni, főleg azért, mert ez is újonnan "felkapott", évekig feledésben tartott zöldség, mint például a csicsóka. Látod csicsókából nem mutattam be ételt, pedig kaptam egy nagy adagot egy kedves, másik blogot vezető földimtől. :)
    Neked jobban kedveztem volna a mára betervezett spenótos omlettel, sajnálom, de a napokban kárpótollak érte.
    Hogy visszanyerjem a belém vetett "hitedet" ráadásul liba ételek következnek nálam, ugyanis a Márton napi tömött libám, családi okokból a fagyasztóban landolt. A napokban dolgoztam fel a több, mint hat kilós libát, szerintem nagyszerű ételek sikeredtek belőle.
    Más oldalon ezidőtájt nemigen fogsz liba ételekkel találkozni, úgyhogy nézz vissza hozzám, hamarosan sorra kerül...:))

    VálaszTörlés
  4. Hobbiszakács: Nagyon érdekes és egyben ínycsiklandó bejegyzés! :)
    Bízom benne, hogy lehozod a "kiránduláson" szerzett élményeket!
    Nekem ez a bejegyzésem jutott azonnal az eszembe...cickafark, üröm...amitől a hortobágyi szürkemarha húsa egyedülálló:

    http://nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2010/08/hortobagyi-bio-szurkemarha-nem.html

    :))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails