Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. február 18., péntek

Sajttal-sonkával töltött csirkemell rántva - mindig kicsit másképp






Egy átlagos háztartásban, ahol napról, napra finom, változatos ételekkel szeretnénk családunkat kényeztetni, nem mindig az elrugaszkodás az, ami a hétköznapi sikereket meghozza. Így vagyok én a göngyölt csirkemell variációkkal, hiszen ezt a családom minden tagja nagyon szereti, de egyrészt elvárják, másrész magam is törekszem arra, hogy mindig vigyek bele, csak egy csöppnyi újszerűséget.
A göngyölt csirkemell variációk nagy klasszikusa a sonkával és sajttal készült verzió, tagadhatatlanul ez a gyermekeim igazi kedvence.
Ez esetben az ízek végső harmóniájával lehet már csak tovább játszani, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sajt vagy milyen sonka kerül a töltelékbe. Legutóbb is sikerült egy nagyon kellemes íz kombinációt eltalálnom, most is.
Jelen esetben ementáli sajttal képzeltem el a tölteléket, az ementáli közepesen karakteres sajtnak számít, így a sonkafélét is ehhez választottam. A prágai sonkára esett a választásom, hogy a sonka zamata is jól érvényesüljön a sajt mellett. A túlfűszerezett tölteléket nem kedvelem, viszont visszatérő módon, a sajt-sonka kombinációt szívesen támogatom meg egy parányi őrölt szerecsendióval és finomra őrölt babérral. Borsot már nem használtam a töltelékbe, hiszen a csirkemelleket sóztam borsoztam az előkészítésnél.



A csirkemelleket a Újabb csirkemell variációk: pirított mandulával, barackkal, brie sajttal göngyölt csirkemell házi zsemlemorzsában sütve bejegyzésemben leírtak szerint készítettem elő és paníroztam.
Nagyon kellemes végeredményt kaptam. Házias, sült hasábburgonyával és házi barackbefőttel kínáltam a gyerekeknek.



7 megjegyzés:

  1. Igazán étvágygerjesztő!
    Sosem hittem volna, hogy egy kellemes kőrözöttel
    mennyire finom lehet egy göngyölt csirkemell,csak így kirántva.De fontos, hogy az ember kipróbálja az új ízeket, mert létezik az ételekben a harmónia.

    VálaszTörlés
  2. Amikor a gyűjtőoldalon meglátok egy gusztusos ételt tálalva és nagyon jól fényképezve egy bizonyos stílusban, és megkívánom, szinte biztosra veszem, hogy a Tiéd!:-)
    Aztán amikor elolvasom felette a blogod nevét, mindig azon nevetek, hogy ezt hogy találtad ki.
    Mert igenis mesterszakács vagy, hidd csak szépen el!
    Olyan finomságokat készítesz és olyan jól néznek ki, hogy az egy mesterszakácsnak is a dícséretére válna. És ezt őszintén mondom!:-)
    Úgyhogy el kellene gondolkodni ezen a blognéven!:-))

    VálaszTörlés
  3. Stegal: Örülök, hogy ízletes a szemednek! :)
    Látod, még a kőrözött nem jutott az eszembe, bár a juhtúrós töltelékeket nagyon szeretjük. A fetás-priros húsú paprikás verziót legközelebb biztosan bemutatom, mert az is nagy kedvenc. Most is volt midnen hozzá, csak tölteni való csirkemell nem maradt több...:)

    VálaszTörlés
  4. Latsia: ...tényleg, nagyon-nagyon kedves Vagy! Mi más lehet öröm, mint amikor az ember lánya ilyen dícséretet kap. Azért én maradok a "nem mesternél", inkább mások gondolják ezt rólam, mint én állítsam magamról...:))

    VálaszTörlés
  5. Nevamesz: "juhtúrós töltelékeket nagyon szeretjük"
    És pálinkában érlelt öreg brindzával? Persze, tehéntúróval vagy valami semleges reszelt sajttal kell vegyíteni.

    VálaszTörlés
  6. Pájslitfridolinom: Van szerencsém ismerni a pálinkában érlelt öreg brindzát :)...én nem bonyolítanám más sajttal és nem is tehéntúróval vegyíteném...én mascarponéval lazítanám a töménységét és snidlinget, kaprot vagy valami hasonló zöldfűszert képzeltem hozzá. Ez a krém nem csak tölteléknek, de mártogatósnak is kitűnő lenne. Hamarosan bemutatok egy változatot, kíváncsi leszek, hogyan fog Neked ízleni...:)

    VálaszTörlés
  7. nagyon jó ez a recept csak jobb lenne ha részletesebben lenne leírva hozzávalók s elkészítés

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails