Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. december 9., vasárnap

10 + 12 legjobb köret – karácsonyra, szilveszterreÍgérem, hogy sorban állnak a főétel válogatások a szerkesztésre, most mégis a legnagyszerűbb hétköznapi és ünnepi köretlehetőségek bemutatása mellett döntöttem.
Szerintem éppoly fontos, hogy színes és ötletes garnírungot válasszunk ételeink mellé, mint amilyen fontos, a „lényeg” egy főételben.
Számtalanszor készítek többféle köretet is ételeim mellé, kerülve az olyanokat, mint a nagy klasszikus, a vegyes köretként elhíresült főtt rizs, sült krumpli, főtt zöldségek kombót.
Néhány köretféleségem önmagában is megállja a helyét, úgyhogy akár egy hétköznapi, könnyű vacsorához is lehet ihletet meríteni.
Most mégis leginkább a karácsonyi és szilveszteri menü összeállításához szeretnék főként segítséget nyújtani, bízom abban, hogy kimerítő a kínálat.


Majonézes krumplisaláta – kétféle hagymával, házi majonézzelKét saláta egy eset: vajas-chilis és „pikáns” majonézes kukoricasalátaMajonézes-pórés gombasaláta – gombás szendvicskrém sült hagymás gyökérkenyérrelEgyszerű káposztasaláta – édes, ropogós„Szivárványos” coleslaw – amerikai káposztasaláta gyorsan, de biztosanPárolt lilakáposztaSzalonnás spárgarőzse - babrőzse, színes paprikarőzseHagymás- sáfrányos rizottóSzínes-tojásos sült rizs, egyszerűenCsőben sült sajtos penne – majdnem sajtos makaróni by Rachel AllenParmezános burgonya-flán

Végül, de nem utolsó sorban pedig egy nagyszerű köretválogatás krumpliból:


10 + 2 legjobb köret krumpliból
3 megjegyzés:

 1. Megvan! Sajtos penne lesz vacsorára!

  Újabban nem kívánom a húsos ételeket :-( Azaz épp, hogy kívánom, de előre tudom, hogy megszenvedem.

  VálaszTörlés
 2. ... sáfrányos rizottó? :)

  Sajnálom, hogy megszenveded a húsos ételeket. Én a húshiányt szoktam megszenvedni ... :) :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A rizottó elkészítéséhez szerencse is kell, legalábbis az én esetemben.
   :-)

   Úgy látszik, hogy megettem már a húsom "javát" is :-)

   Törlés

Related Posts with Thumbnails