Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. december 1., szombat

Karácsonyi menüajánlat – 10 + 4 legjobb előétel


Megkezdődött a visszaszámlálás, szinte mindenki készül már valamilyen szinten a karácsonyra. Én is el kezdtem már tervezni a karácsonyi menüt, de bevallom még nem véglegesítettem. Gondoltam felfrissítem a karácsonykor népszerű ételeket az emlékezetemben, hátha mind ötletet merítünk belőle.
Igyekeztem változatosra hangolni az előétel gyűjteményt - sertés, marha, liba, kacsa, pisztráng, ponty - kinek mi illik az ünnepi asztalra. Elrejtettem néhány nagyszerű házi kenyér receptet is a sorok között a legleszántabbaknak.
Kocsonya. Egyszerű tálalási ötletekkelHázi csülöksajtKlasszikus hidegtál: házi franciasaláta, tojáskrémmel töltött sonkarolád és tojásJól bevált konyakos kacsamáj pástétomom és "Les Halles" tatárbifsztek még fűszeresebbenRozmaringos- baconos csirkemáj mártásával- francia krumplipüréágyon, amerikai káposztasalátávalAszús-mézes libamájpástétom diós-mézes (kovászos) gyökérkenyérrelMozzarellával töltött zöldfűszeres fasírtgolyók parmezános - oregánós óriáskiflinJól bevált konyakos kacsamáj pástétomom és "Les Halles" tatárbifsztek még fűszeresebbenKarácsonyi menüajánlat: fenyőmagos tojásbundában sült pontyrózsák paradicsomos spenótsalátávalHaltepertő a javából: irdalt hortobágyi tükrös pontyból snidlinges aiollival és zsenge lilahagymávalHaltatár kályhában sült szilvásváradi pisztrángbólPisztrángtatár egy kicsit másképpenTonhalsalátaTőkehalmáj pástétom - gyökérkenyérrel
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails