Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. március 22., csütörtök

Húsvéti menüajánlat: sonkás és kolbászos melegszendvicskrém házilag





Szerintem nem kellenek nagy dolgok ahhoz, valami egyszerűt, mutatósat és egyben finomat elkészítsünk. Ez a melegszendvicskrém éppen ilyen.
A legutóbb sült békebeli kovászos fehérkenyeremhez készültek ezek a melegszendvicskrémek. Az összetevők alapján nagyon adta magát, hogy a húsvéti menüajánlatban feltétlenül szerepeltessem.
Több okból is nagyszerű dolog, ha keverünk két ilyen nagyszerű melegszendvicskrémet: a sajt már benne van, így csak a kenyérre kell kenni és már mehet is a grillbe; reggelire, uzsonnára vacsorára is megfelelő fogás; két napig hűtőben teljes értékben tárolható; kevés mosatlannal jár az étel feltálalása, no és nagyon, de nagyon finom.

Egyébként is rabja vagyok a szendvicseknek, mind a hideg, mind a melegszendvicseknek. Számtalan ínycsiklandó szendvicset bemutattam már, melyek ugyanakkor roppant egyszerűen elkészíthetőek. Korábbi receptjeimet szendvicsre itt gyűjtöm.

Nem volt hosszú életű a két szendvicskrém, de nem is ez volt a cél, hiszen legközelebb újra keverek egyet. Természetesen, ha igazán meg akarjuk adni a módját, akkor házi kenyéren, mondjuk egy békebeli kovászos fehérkenyér karéjon szolgáljuk fel. Mindig is vallottam, nem a nagy dolgok, hanem a jó alapanyagok teszik az ételt felségessé. A legegyszerűbbeket is.

Hozzávalók:

15 dkg puha lángolt vagy füstölt kolbász kisebb darabokra vágva
3 főtt tojás finomra reszelve
1 evőkanál tejföl
½ fej lilahagyma apróra vágva
1 evőkanál snidling
1 evőkanál összevágott petrezselyemzöld
10 dkg enyhén füstölt sajt finomra reszelve
só, frissen őrölt bors


15 dkg főtt-sült sonka
3 főtt tojás finomra reszelve
1 evőkanál tejföl
½ fej lilahagyma apróra vágva
1 evőkanál snidling
1 evőkanál összevágott petrezselyemzöld
10 dkg enyhén füstölt sajt finomra reszelve
só, frissen őrölt bors


Keverőtálban alaposan összekevertem az alapanyagokat és hűtőben hagytam összeérni. 








A frissen kisült kovászos kenyeret szegtem meg a melegszendvicskrémekhez.


Mindennapi kenyerünk: békebeli kovászos fehér kenyér természetes kovásszal. Természetesen.








Nincs más tennivaló vele csak kenyérre kenni jó vastagon és grillsütőben megsütni. 






Tálaláskor apróra vágott házi csemegeuborkát szórtam mellé a tányérra. A házi csemegeuborka anyósomat dicséri. A legjobb, amit valaha ettem. Friss zöldségeket kínáltam még hozzá.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet a szendvicskrémed, de a kenyered tökéletes (mint a többi is)!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a szendvicskrémötletet loptam. Szuperul hangzik!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Lányok! Tényleg jó ötlet volt ez a "mindent bele", egészen biztosan máskor is így fogom a melegszendvicskrémet készíteni. Finom is, praktikus is, és szerintem a végeredmény is csoda jól néz ki! :)

    VálaszTörlés
  4. Hmmmm a házi csemegeuborka receptjét én nagyon szívesen látnám(remélem nem vagyok egyedül), egy igazi jó finom csemegeuborkát már olyan régen ettem! =)


    Üdvözlettel

    Judit
    =)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen megkérdezem a receptet és bemutatom anyósom díjnyertes csemegeuborkáját!
      Igyekszem ... :)

      Törlés
  5. Ma nem bírtam ki és elkészítettem ezt a szendvicskrémet, bár én felkockázott-kicsit megpirított bacont és kevés felkockázott lángolt kolbászt tettem bele, nagyon jól sikerült és megkaptam az elismerést, a Párom örömmel fogyasztotta el(pedig nem rajong a tojásos dolgokért)!

    Az elismerést továbbadnám, köszönet az egyszerű-nagyszerű receptért a
    Feltalálónak! =)


    Üdv

    Judit
    =)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Részemről az öröm, Judit! Nagyon szívesen, máskor is! ... tudod! :))

      Törlés

Related Posts with Thumbnails