Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. március 22., csütörtök

Húsvéti menüajánlat: szaftos és ropogós sertéssültek – csülökből, karajból, tarjából, bőrös sertés és malackarajból 2. rész


Húsvéti menüajánlataimmal igyekszem segíteni az ünnepi előkészületeket. Több témában is mutattam már be húsvéti receptajánlatokat válogatásaimban, melyekbe ugyancsak érdemes bepillantani, itt.
A hagyományosan a húsvéti menü központjában álló ropogós, szaftos és bundázott, sertésből készült ételeim válogatásainak első részét itt mutattam be:

Húsvéti menüajánlat: szaftos és ropogós sertéssültek – csülökből, karajból, tarjából, bőrös sertés és malackarajból


Ebben a témakörben három részben gyűjtöttem össze ajánlataimat, úgyhogy a receptválogatás folytatódik.

Hétköznapi disznóságok: csülök pékné módra, ahogy tetszik







Serfőző kedvence - kapros juhtúróval töltött karaj és más finomságok házi morzsás bundában







Butaságom története: mustárpácos flekken zöldsalátával, juhtúrós öntettel és tzatzikivel.







Borzaska, azaz sertéskaraj szeletek fűszeres-reszelt krumplis párizsi bundában kétféle aiolival







Hirtelen sült fűszeres tarja és disznótoros hurka, kolbász sült hagymás-almás krumplipürével







Hétköznapi disznóságok: bőrös süldőkaraj és lapocka







Ropogós-porhanyós malaccomb édes-savanyú párolt káposztával, hagymás-almás tepsis krumplival






A Nem vagyok mesterszakács receptválogatás fejezeteit itt gyűjtöm.

4 megjegyzés:

  1. A pékné a serfőző kedvence - még ha borzaska is :-)
    NAgyon szép a választék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D ... elemedben vagy! :))

      Még borzolom néhány disznósággal a kedélyeket ... :))

      Törlés

Related Posts with Thumbnails