Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. március 30., péntek

Húsvéti kovászos kenyerek és gyökérkenyerek (pain paillasse). Természetes kovásszal, természetesen.



Minden húsvétkor sütök kenyeret, a múlt évben nagy sikert aratott magvas kovászos kenyér mellett ajánlom az ünnepre a legfinomabb és legszebb kovászos kenyereimet.
Még nem késő természetes kovászt nevelni húsvétig, itt teljes körű útmutatással szolgálok, hogy a húsvéti, ünnepi asztal fénypontja mondjuk egy házilag sült békebeli kovászos fehér kenyér legyen!



Békebeli kovászos fehérkenyér – dagasztással, természetes kovásszal, cserépben sütve








A kenyér: rozsos-tönkölyös kovászos cipók








Pataki tálban sült félbarna kovászos kenyér - teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, természetes kovásszal. Természetesen.









Húsvéti magvas kenyerem kevert lisztből, kovásszal








Diós gyökérkenyér - pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül








Magvakkal szórt gyökérkenyerek (paillasse) természetes kovásszal. Természetesen.








Sült hagymás gyökérkenyér – pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül








Pain paillasse - kovászos svájci gyökérkenyér friss bazsalikomos szárított paradicsommal






Húsvéti menüajánlataimat itt gyűjtöm.

2 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails