Minden húsvétkor sütök kenyeret, a múlt évben nagy sikert aratott magvas kovászos kenyér mellett ajánlom az ünnepre a legfinomabb és legszebb kovászos kenyereimet.
Még nem késő természetes kovászt nevelni húsvétig, itt teljes körű útmutatással szolgálok, hogy a húsvéti, ünnepi asztal fénypontja mondjuk egy házilag sült békebeli kovászos fehér kenyér legyen!
Békebeli kovászos fehérkenyér – dagasztással, természetes kovásszal, cserépben sütve
A kenyér: rozsos-tönkölyös kovászos cipók
Pataki tálban sült félbarna kovászos kenyér - teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, természetes kovásszal. Természetesen.
Húsvéti magvas kenyerem kevert lisztből, kovásszal
Diós gyökérkenyér - pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül
Magvakkal szórt gyökérkenyerek (paillasse) természetes kovásszal. Természetesen.
Sült hagymás gyökérkenyér – pain paillasse természetes kovásszal, dagasztás nélkül
Pain paillasse - kovászos svájci gyökérkenyér friss bazsalikomos szárított paradicsommal
Húsvéti menüajánlataimat itt gyűjtöm.
Ide velük!!!
VálaszTörlésCsak tessék! :)
Törlés