Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. május 3., kedd

Mangalica szalonnában sült fűszeres pecsenye kacsamáj falatok, hidegenEz egy nagyon rövid poszt, ugyanis – szándékosan "elkövetett" – maradék újrahasznosításáról szól. A Gyors húsnyársak kacsamájjal és zöldségekkel színesítve bejegyzésemben leírt módon készült a kacsamáj.
Természetesen önállóan is érdemes elkészíteni ebben a formában a pecsenye kacsamájat, mert elképesztően finomra sikerült. Érdemes kipróbálni, azaz lecserélni a hagyományosan erre a célra használt bacont jó minőségű füstölt mangalica szalonnára, mert az íz hatás nagyságrendekkel más, hogy ne kelljen azt mondanom, hogy finomabb.

A többi kellék a ropogós, friss kifli crouton, némi zöldség, esetemben házi csemegeuborka, hónapos retek, valamint most sima főtt fürjtojás helyett füstölt-főtt fürjtojást használtam.
A fa grill kardocskák jól mutatnak, de legközelebb maradok a műanyag koktél kardocskáknál, mert a látvány nem mindig támasztja alá a célszerűséget. Kicsit nehéz volt megszerezni a falatkákat a fa kardocskák szorításából.
Most, hogy elővettem ezt az ételt a szerkesztésre váró anyagaim archívumából, úgy megkívántam, hogy a napokban biztosan újra elkészítem. Persze mindig kicsit másképp…
Szerencsére az utca elején található kedvenc hentes2-nél mindig van friss pecsenye kacsamáj.4 megjegyzés:

 1. I drop a comment whenever I especially enjoy a article on a site or I have something to valuable to contribute to the discussion.
  It is a result of the passion displayed in the post I browsed.
  And on this post "Mangalica szalonn�ban s�lt f�szeres pecsenye kacsam�j falatok, hidegen".
  I was actually excited enough to drop a comment :-P I do have a couple of questions for
  you if it's allright. Is it just me or does it look like like a few of these comments come across as if they are written by brain dead folks? :-P And, if you are posting at other social sites, I would like to follow you. Could you list the complete urls of your shared pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

  Stop by my homepage: cellulite treatment reviews

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails