Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. szeptember 21., kedd

Szendvicsvarázs: gigantikus malaccsászár szendvics, ropogós, szárított paradicsomos toszkán kenyérrel, és sok zöldséggel






Süldőcsászár tekercsből is gyakran készítek szendvicset másnap, mindig annyit készítek belőle, hogy garantáltan maradjon hideg sült is.

A bőrős császárhús is jól vizsgázott hidegen, a bőre nem lett gumi, hanem maradt ízletes, omlós.
Először kovászos kenyérre akartam egy szendvicset tervezni, de amikor megláttam a kenyértartóban az előző napi, szárított paradicsomos toszkán kenyeret, azonnal ez „ragadt a kezemhez”.
Quick programon átpirítottam, ami éppen csak ropogóssá teszi a péksüteményeket, olyan lesz, mintha most sült volna ki.
Annyi salátát tuszkoltam bele, amennyit csak tudtam, mire belegyömöszöltem a piros kápiát, és a fehérhagymát, már aggódtam, hogy a féloldalnyi császárhús nem fog beleférni.
De bizony, belefért!

Magamnak készítettem ezt a szendvicset, amikor a férjem meglátta, kitört belőle a nevetés, azt mondta, hogy látom, éhes vagy!
Egész estét betöltő szendvicset sikerült összedobnom a hideg császársültből, valahogyan, amikor ilyen jól néz ki az étel, nem bírom abbahagyni az evését.
Így nem is fogott ki rajtam:-)


8 megjegyzés:

  1. Jesszusom, Nevamesz!
    Komolyan mondom, fogalmam sincs, mitől vagyok én túlsúlyos, amikor Ti esztek ilyet és ennyit!?
    Nagyon guszta, nagyon tartalmas, nagyon tápláló. :)

    VálaszTörlés
  2. Bea

    "Csak" egy fél toszkán kenyér volt, sok zöldség és egy kis hideg sült....:-))))
    Két bejegyzésírás között éppen leszaladt...:-)

    Egyébként a táplálék feldolgozása alkat és emésztőrendszer kérdése elsősorban, ezen nehéz változtatni, másrészt, a lelkivilág is hat a felszívódásra, kinek felfelé, kinek lefelé....

    Egyébként én nem láttalak egyetlen képen sem túlsúlyosnak, nem lehet, hogy félig-meddig bebeszéled magadnak.....ez sem használ, tudod!

    VálaszTörlés
  3. Nevamesz, talán nem jó fényképeket nézegettél. Persze ami a mostani csodálatos, tökéletes (ami a gömb, tudjuk jól) alakomat megmutatná, azt érthetően sehova sem teszem föl.
    Az én lelkivilágom egyféleképpen hat, még ha elég hullámzó is: felfelé szívódik nálam minden :)

    Nem töltök annyi időt a konyhában, mint Te, megfőzök úgy, hogy mindenki örüljön neki, amibe ugye én is beletartozom :) Próbáltuk már azt is, hogy nem eszem a többiekkel, de ez erősen antiszociális viselkedés, erről már letettem, főleg, mióta ketten vagyunk.
    Próbáltam megreformálni az életmódunkat, nagyon kevés sikerrel. Egyelőre azt értem el, hogy jobbára szárnyas-ételeket eszünk, pontosabban több a baromfi :D

    VálaszTörlés
  4. Az evés öröm, tudom, azért vagyok szomorú.
    :-)
    Pedig a lenyugvó nap utolsó sugaraiban sütkérező :-)szendvicsek nagyon jóóóól néznek ki!

    VálaszTörlés
  5. ex-Hobbiszakács:

    Lassan kezd úgy tűnni,mintha én mindig csak disznólkodnék:-) pedig nem. Ha rátérek a szelektív étkezésre, akkor egy ilyen szendvicset meg sem bírnék enni....de még csak ránézni sem.

    A végletek embere vagyok, ami egy gasztro blogon nem ártalmas:-) nagyszerű, kímélő ételek is vannak a tarsolyomban, csak most kicsit elidőztem a hedonista énemnél:-D

    VálaszTörlés
  6. Bea:
    Ki kell próbálnod a szelektív étkezési módszert,szerintem az jó lenne Neked. Nagyszerűen beépíthető a hétköznapokba, és, ha okosan csinálod, akkor nem jár lemondással.

    Ma elég sokat agyaltam, hogy a menü rovat hogyan is induljon el, és lett egy zseniális ötletem. Ha az útjára lép, akkor ígérem, hogy adok szelektív étkezési tanácsokat, azt tudom kapcsolni a heti/napi menühöz is.

    Más. A facebookon Te vagy Fruskával? Nagyon tetszik az a kép. (Ha nem akkor istetszik:-))

    Egyébként nem töltök olyan sok időt a konyhában, nem azért kezdtem gasztroblogba, mert a rántás és a hagymaszag nélkül nem tudok élni, hanem mert híresen jól szervezem a háztartási teendőimet.
    Nem töltök sokkal több időt el ezzel, mintha kinézném az online étlapról, megrendelném, megmelegíteném, majd kiheverném a rettenetes ízeket:-)))
    Ezért jött az ötlet, hogy az eddigi üzleti pályafutásom után, a házikonyhai gasztronómiával foglalkozzam, mert lehet, hogy kicsit ügyesebb szakácsnő is vagyok az átlagnál, de inkább jobb szervező, és kitűnő ötletgazda:-))

    VálaszTörlés
  7. Hát, ha valaki ezt a szendót leküldte, az elmondhatta utána: Ez jó mulatság, férfimunka volt! :)

    VálaszTörlés
  8. trendo: az evésben, és a főzésben, nem ismerek tréfát:-))))

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails