Tegnap délután, mindenki elvolt a saját dolgával itthon, nem terveztünk nagy összeülős vacsorát. Gondoltam, hogy valami olyat készítek, amire rájár a család, már, aki éhes, bekap egy-két falatot, és megy tovább.
A piacon vettem apró őzlábgomba fejeket, és eszembe jutott, hogy a múltkor a férjem hoppon marad, a rántott manchego sajttal, mert elfelejtettem. Garnírungot, nem akaródzott készíteni, így kitaláltam, hogy keverek egy enyhe alliolit, és az egyik felét egy kis apróra vágott petrezselyemmel felfrissítem.
A napokban már elkészítettem az új, szendvicsvarázs rovatom két epizódját, az átszúrt kovászok kenyér maradékát eltettem morzsának. A sütőben megszikkasztottam egy kicsit, és frissen pehellyé őröltem.
2 dl alliolit készítettem: 1 tojássárgája, csapott teáskanál dijoni mustár, és fehér borecet, só, bors, 1,5 dl napraforgó olaj alapanyagból majonézt készítettem, majd egy teáskanál frissen facsart citromlével és 1 nagyobb gerezd, finom zsenge makói fokhagymával ízesítettem.
A piacon vettem apró őzlábgomba fejeket, és eszembe jutott, hogy a múltkor a férjem hoppon marad, a rántott manchego sajttal, mert elfelejtettem. Garnírungot, nem akaródzott készíteni, így kitaláltam, hogy keverek egy enyhe alliolit, és az egyik felét egy kis apróra vágott petrezselyemmel felfrissítem.
A napokban már elkészítettem az új, szendvicsvarázs rovatom két epizódját, az átszúrt kovászok kenyér maradékát eltettem morzsának. A sütőben megszikkasztottam egy kicsit, és frissen pehellyé őröltem.
2 dl alliolit készítettem: 1 tojássárgája, csapott teáskanál dijoni mustár, és fehér borecet, só, bors, 1,5 dl napraforgó olaj alapanyagból majonézt készítettem, majd egy teáskanál frissen facsart citromlével és 1 nagyobb gerezd, finom zsenge makói fokhagymával ízesítettem.
Kétfelé vettem, és az egyik felébe egy teáskanálnyi apróra vágott petrezselymet tettem.
Maradt egy kevés tojás a panírozásból, abból pedig egy szelet bundáskenyeret is sütöttem.
Amikor elkészült, elkiáltottam magamat, hogy készen a tapas, nem készítettem túl sokat belőle, úgyhogy fél óra múlva, hűlt helye maradt.
Maradt egy kevés tojás a panírozásból, abból pedig egy szelet bundáskenyeret is sütöttem.
Amikor elkészült, elkiáltottam magamat, hogy készen a tapas, nem készítettem túl sokat belőle, úgyhogy fél óra múlva, hűlt helye maradt.
Nos, ennyi volt a tegnapi vacsora:-)
Most nem azért, Nevamesz, de ilyeneket nem ér!!!!!
VálaszTörlésA fényképek is nagyon jók. Mostanában nem nagyon panírozok, mert türelmetlen vagyok, minél hamarabb szeretnék készen lenni az ételekkel, hogy leülhessek írni...
Ezért inkább a palacsinta tésztát variálgatom és ebbe forgatom a falatkákat, így sütöm ki. Neoex persze lázadozik, mert a finom panír ad még egy plusz ízt az étkeknek. Ahogy elnézem a képeidet, be kell látnom, hogy nekem is hiányzik a panír, no meg az az aroma, amit attól az étel megőriz.
A végén még rendes háziasszonyt nevelsz belőlem :)
Bea: én nem eröltetem......, de azért megmondtam......:-DDD
VálaszTörlésAmúgy 10 perc alatt széthordtuk melegen a falatkákat, örülök, hogy nem a góliát őzlábgombákra szavaztam a piacon. Hihetetlenül finom volt, ízletes, könnyű és ropogós.
A friss morzsától sokkal könnyebb és finomabb lesz a panír:-)
U.i.: én sem az írás, hanem az alvás rovására csinálom.-(((( nem tudom, hogy meddig bírom....
Istenien néznek ki,jól jönne most vacsorára.
VálaszTörlésTálaló: még fénypostával sem tudok küldeni, sajnos, tiszavirág életű vacsora volt:-)))
VálaszTörlésVeszélyesek ezek a falatkák. Apránként hihetetlenül sokat betermel belőlük az emberfia:)
VálaszTörlésEn ilyen apro ozlabgombat meg nem is lattam!
VálaszTörlés