Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2010. szeptember 12., vasárnap

Rendhagyó tapas vacsora: apró, rántott őzlábgomba fejek, és manchego sajt falatkák, kétféle alliolival








Tegnap délután, mindenki elvolt a saját dolgával itthon, nem terveztünk nagy összeülős vacsorát. Gondoltam, hogy valami olyat készítek, amire rájár a család, már, aki éhes, bekap egy-két falatot, és megy tovább.
A piacon vettem apró őzlábgomba fejeket, és eszembe jutott, hogy a múltkor a férjem hoppon marad, a rántott manchego sajttal, mert elfelejtettem. Garnírungot, nem akaródzott készíteni, így kitaláltam, hogy keverek egy enyhe alliolit, és az egyik felét egy kis apróra vágott petrezselyemmel felfrissítem.

A napokban már elkészítettem az új, szendvicsvarázs rovatom két epizódját, az átszúrt kovászok kenyér maradékát eltettem morzsának. A sütőben megszikkasztottam egy kicsit, és frissen pehellyé őröltem.
2 dl alliolit készítettem: 1 tojássárgája, csapott teáskanál dijoni mustár, és fehér borecet, só, bors, 1,5 dl napraforgó olaj alapanyagból majonézt készítettem, majd egy teáskanál frissen facsart citromlével és 1 nagyobb gerezd, finom zsenge makói fokhagymával ízesítettem.

Kétfelé vettem, és az egyik felébe egy teáskanálnyi apróra vágott petrezselymet tettem.

Maradt egy kevés tojás a panírozásból, abból pedig egy szelet bundáskenyeret is sütöttem.
Amikor elkészült, elkiáltottam magamat, hogy készen a tapas, nem készítettem túl sokat belőle, úgyhogy fél óra múlva, hűlt helye maradt.

Nos, ennyi volt a tegnapi vacsora:-)

6 megjegyzés:

  1. Most nem azért, Nevamesz, de ilyeneket nem ér!!!!!
    A fényképek is nagyon jók. Mostanában nem nagyon panírozok, mert türelmetlen vagyok, minél hamarabb szeretnék készen lenni az ételekkel, hogy leülhessek írni...
    Ezért inkább a palacsinta tésztát variálgatom és ebbe forgatom a falatkákat, így sütöm ki. Neoex persze lázadozik, mert a finom panír ad még egy plusz ízt az étkeknek. Ahogy elnézem a képeidet, be kell látnom, hogy nekem is hiányzik a panír, no meg az az aroma, amit attól az étel megőriz.
    A végén még rendes háziasszonyt nevelsz belőlem :)

    VálaszTörlés
  2. Bea: én nem eröltetem......, de azért megmondtam......:-DDD

    Amúgy 10 perc alatt széthordtuk melegen a falatkákat, örülök, hogy nem a góliát őzlábgombákra szavaztam a piacon. Hihetetlenül finom volt, ízletes, könnyű és ropogós.

    A friss morzsától sokkal könnyebb és finomabb lesz a panír:-)

    U.i.: én sem az írás, hanem az alvás rovására csinálom.-(((( nem tudom, hogy meddig bírom....

    VálaszTörlés
  3. Istenien néznek ki,jól jönne most vacsorára.

    VálaszTörlés
  4. Tálaló: még fénypostával sem tudok küldeni, sajnos, tiszavirág életű vacsora volt:-)))

    VálaszTörlés
  5. Veszélyesek ezek a falatkák. Apránként hihetetlenül sokat betermel belőlük az emberfia:)

    VálaszTörlés
  6. En ilyen apro ozlabgombat meg nem is lattam!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails