Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. május 27., péntek

Chilis-fokhagymás joghurtban pácolt csirkeszárny darabok parmezános cornflakes bundában, sütőben sütve



















Szeretek joghurtban pácolni, különösen grillszezonban. Valamikor a kilencvenes évek elején ismertem meg a tandoori csirke készítésének technológiáját, azóta más fűszerekkel is pácolok joghurtban. Nem régen láttam egy műsort Heston Blumenthallal, azt tesztelte, hogy mennyivel hatékonyabb a pácolás folyamata joghurtban, mint mondjuk a száraz fűszerpác. A végeredmény tükrében a joghurtos pác lényegesen mélyebbre juttatta az íz anyagot a hús alapanyagban. Úgyhogy mindenképpen figyelemre méltó.

A másik, ami miatt kedvelem ezt a fajta pácolást, hogy nyugodtan lehet sót tenni a pácba, ugyanis a joghurt megakadályozza a dehidratálást, tehát a só ízét is mélyre juttatja, de nem vonja ki azt a folyadék mennyiséget, ami az étel szaftosságához, porhanyósságához szükséges.


20 szárnytövet pácoltam. 1 doboz joghurtban elkevertem 1 evőkanál chili port, 2 teáskanál sót, 5 dundi gerezd átnyomott fokhagymát. Ebben a pácban hagytam egy éjszakán át pihenni a szárnydarabokat.
Másnap cornflakest húsklopfolóval durva szemcsésre összetörtem, reszeltem hozzá néhány dekagramm parmezánt és megforgattam benne a joghurtban pácolt szárnydarabokat.
Olajjal alaposan kikent tepsire rendeztem őket és 180 C fokon úgy 35 perc alatt sütöttem ropogósra.
Kész, ennyi. Egyszerű, de nagyszerű technológia. Ízletes, ropogós, különleges, mégis egyszerű és időtakarékos. Amerikai káposztasalátát kínáltam hozzá.









4 megjegyzés:

  1. Csirkeszárnyak tyúkláb-mintába rendezve a tányéron :-)
    Üdv, ez is jólhangzik.

    VálaszTörlés
  2. Látogass el kérlek a blogomra, szeretnék adni Neked valamit!
    Padparadsa

    VálaszTörlés
  3. Szeretném!Jó kis ropogós!A joghurtban való pácolást én is nagyon szeretem.Tényleg ízesebb lesz a hús.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Nekem a panírja lejött, nem tudom mit csinálhattam rosszul ?

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails