Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2011. május 11., szerda

Pirított zöldségekkel töltött vajas tojáslepény szalonnás spárgarőzsével







Meghívtam ma a férjemet egy könnyű ebédre, a teraszra. Már reggel kitaláltam, hogy a napokban kimaradt színes zöldségeket fogom a mai ebédhez felhasználni valamilyen kiegészítéssel. Sohasem bánok nagyvonalúan a „hulladékkal” ha egyenletesre akarom vágni a spárgát, a zsenge kis szármaradékokat is elteszem. Éppúgy, mint a gomba tönkjét, vagy a leeső piros húsú paprikát.
A napokban volt grill zöldségnyárs és a még be sem mutatott salmojeroban pácolt és sütött nyúlcombokhoz használt zöldségekből is volt maradék.
Az új főzőhagyma zsenge szárrészét, a spárga szárdarabokat, a gomba tönkdarabokat néhány maradék lilahagyma cikket kisebb darabokra vágtam. Kiegészítettem cukkínivel, újhagymával, egy fél piros húsú paprikával és egy egész fej gombával, melyeket akkorára vágtam, mint a többi zöldség. 5 tanyasi tojást elhabartam, sóztam.

3-3 egyformára igazított zöld spárgát egy-egy vékony szelet baconnal körbetekertem, olívaolajjal bespriccelt jénaiba tettem, megspricceltem még egy kis olívaolajjal és 200 C fokon 10 percig sütöttem.
Közben olívaolajon egy kis csokor zsenge kakukkfűvel megpirítottam a zöldségeket. Csak akkor sóztam és borsoztam, amikor megpirult. Közepes tűzön, bő vajon tojáslepényt sütöttem. Amikor már éppen csak folyós volt a belseje akkor megtöltöttem a pirított zöldségekkel és ráhajtottam a lepény egyik felét a másikra.














Azonnal feltálaltam, a férjemnek ropogós kifli croutonokat kínáltam, az én adagomat pedig megszórtam egy kis érett roqueforttal. Friss virágot is tettem az asztalra, a madárcsicsergés és a beszűrődő napsütés volt a desszert. Este túrófánkot sütök, úgyhogy addig ki kell, hogy bírjuk édesség nélkül.






5 megjegyzés:

  1. Fantasztikus, remekül néz ki

    VálaszTörlés
  2. Fincsi reggelitek volt!Férj örült gondolom!:-)

    VálaszTörlés
  3. Bocsánat!Ebéd!:-)De az a lényeg, hogy finom volt!

    VálaszTörlés
  4. Nem semmi amit művelsz, éjszaka kiflisütés, délelőtt férjurammal díszebéd, majd estére desszert! Mikor pihensz? Nagyon szép guszta amit készítettél!

    VálaszTörlés
  5. Ez a fejedelmi étek - formájától eltekintve - megintcsak a Brick-re emlékeztet :-)
    Még a szám szélét is megnyaltam - képzeletben :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails