Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2014. február 6., csütörtök

22 legjobb házi kenyér - házi pékségemből







Nincs segítségemre a blogspot, hogy elég jól tudjam rendszerezni bejegyzéseimet. Így hát időről időre összegzéseket, gyűjteményeket készítek, ahol a képekkel illusztrált bejegyzések főcíméről egyszerűbben eljutnak olvasóim a témában keresett recepthez.

Három és fél év anyagából összeollózni egy ilyen témakört, több napot is igénybe vesz. Nem csoda, hiszen a frissen sült kenyér illata kezdettől átjárja a blogot. J

Csokorba szedtem kenyér „gyermekeimet”. Mind egyformán szeretem őket, mind önálló, külön egyéniség még akkor is, ha vannak melyek azonos recept alapján készültek. Ez a házi kenyérsütés csodája, a várakozás, hogy most milyen magas lesz, hol reped, mennyire és hogyan cserepesedik.

Érdemes időt szánni rá, de nem érdemes túlzásba esni. Magamnak is gyakran parancsolok megálljt a szenvedélyben, hiszen a házi kenyér ellenállhatatlan, de nem egészséges minden nap, nyakló nélkül kenyeret enni.
Legyen a kenyérsütés ünnepnap, amikor a kedvenc kenyerünknek és szenvedélyünknek áldozunk! J

Fogadjátok szeretettel legkedvesebb házi kenyereimet!

A főcímekre kattintva lehet eljutni a bejegyzésekhez, receptekhez.


Ropogós héjú parasztkenyér fekete olívabogyóval, dagasztás nélkül. Mintha kemencében sült volna!







Ropogós héjú burgonyás házi kenyér, most szalonnasütéshez













Ropogós héjú, dagasztott fehérkenyér zöld olívabogyóval. Mintha kemencében sült volna!






Egészen ropogós héjú és puha belű kovászos kenyér. Mintha kemencében sült volna!







Ropogós héjú tönkölyös, kovászos kenyér. A kovász élete 3. rész







Szalonnás-lilahagymás őszi kalácskenyér és zsömlék dióval és más finomságokkal dúsítva







Békebeli kovászos fehérkenyér és ropogós óriáskiflik. Néhány szó a természetes kovászról







A kenyér: rozsos-tönkölyös kovászos cipók







Békebeli kovászos fehérkenyér – dagasztással, természetes kovásszal, cserépben sütve









Pataki tálban sült félbarna kovászos kenyér - teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, természetes kovásszal. Természetesen.








Fűszeres sült csicsókakrém sült csicsókás kovászos kenyérrel. Természetes kovásszal, természetesen.







Diós-napraforgómézes kovászos kenyér –szinte már kalács. Természetes kovásszal, természetesen.







Kovászos kenyér – még pár szó a természetes kovászról







Tönkölyös kovászos kenyér – természetes kovásszal, természetesen







Kovászos kenyér – természetesen. Kovászos kenyérmustra a Bűvös szakáccsal.






Hagyományos kovászos cipó – serényen dagasztva és néhány gondolattal „fűszerezve”






Mindennapi kenyerünk: békebeli kovászos fehér kenyér természetes kovásszal. Természetesen.






„Egyszerű” kovászos kenyér éjszakai kelesztéssel, cserépben sütve





Kovászos bagett – természetes kovásszal, természetesen. Bagett formázási útmutatóval.







Békebeli kovászos fehér kenyér – mediterrán szendvicskrémek, mézes-mentás limonádé







Kovász és kenyér, élesztőmentesen. 1000. bejegyzésem





4 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails