Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. április 14., szombat

„Szivárványos” coleslaw – amerikai káposztasaláta gyorsan, de biztosan






Úgy hiszem, ez a leggyorsabban elkészíthető változat, amit eddig készítettem. Valljuk be, van nálam kínálat:

Majdnem coleslaw – (amerikai) káposztasaláta házi majonézzel, egyszerűen


Kentucky (amerikai) káposztasaláta. Olcsó és finom téli vitaminforrás!


Gyors Kentucky csirke amerikai káposztasalátával



Nem csak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, de rettentően mutatós is, és az egyik legfinomabb. Kizárólag természetes „kényelmi” megoldást alkalmaztam hozzá, úgyhogy a gyorsaság és egyszerűség egy fikarsznyit sem ment a minőség rovására.
Még dolgosabbak a hétköznapjaim mostanában, így jómagam is rászorulok arra, hogy egyszerű megoldásokban gondolkozzam, de nem a természetesség rovására!
Az egyetlen kényelmi tényező az elkészítés során, hogy gyalult zöldségeket használtam fel: egy adag szivárványos gyalult répát (nagyon megtetszett, amikor megláttam a konyhakész, salátás zöldségpulton) és két adag vegyes – lila és fehér – gyalult káposztát emeltem még le hozzá a polcról. 
Ezzel a "húzással" máris nyertem úgy egy órát az elkészítésben. A pénztárcámat ugyan nagyságrendekkel jobban megterhelte ahhoz képest, mintha magam pucoltam és gyalultam volna, de most az idő pénz összefüggésben időből volt kevesebb.

Egyébként nagyjából úgy készült a káposztasaláta, mint máskor, ecetes-olajos alappal és frissen készült házi majonézzel.

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

20 dkg szivárványos, finomra gyalult répa
40 dkg vegyes – lila és fehér – gyalult káposzta
1 kis fej lilahagyma apróra vágva

2 dl frissen készült házi majonéz

3 evőkanál fehér borecet
3 evőkanál napraforgó vagy mogyoróolaj
3 evőkanál nádcukor

 A borecetet és az olajat elkevertem a cukorral és hozzáadtam az összevágott hagymát. Alaposan elkevertem a répával és a káposztával. Hozzáadtam a majonézt, újból alaposan elkevertem és behűtöttem. Legalább két órán át hűteni kell mielőtt feltálaljuk, másnap még teljes értékűen felhasználhatjuk, mert friss marad a káposztasaláta. 










Természetesen Kentucky csirke készült mellé, de most egy újabb eljárással. Nagyon finomra sikerült, legközelebb újabb Kentucky menümet mutatom be. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails