Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. április 5., csütörtök

Húsvéti menü – válogatás ajánlatok (szárnyas ételekkel bővítve)











A húsvéti menüajánlat záróakkordja ez a rész. Három részben, tematikusan kötöttem csokorba egy-egy összeillő menüsort, ahogyan én tervezném a húsvéti menüt:

Húsvéti menü – a hagyományos


Húsvéti menü – a hagyományos, elegáns


Húsvéti menü – a hagyományos, mégis különleges



Gyakran állítok össze receptválogatásokat, úgy érzékelem, hogy rendkívül népszerűek, ugyanis valljuk be, egy ünnepre készülve, mint a karácsony vagy a húsvét, lényegesen könnyebb belőlük válogatni, mintha kulcsszavak szerint keresnénk egy blogon, vagy egy szakácskönyvben.

Ezt a válogatást kibővítettem szárnyasból készült ünnepi ételekkel, illetve a menüsor végén néhány tippet is ajánlok maradék hasznosításához.

Elnézést kérek a részleges „képtelenségért”, holnapra sem végeztem volna, ha minden linkhez képeket válogatok. Viszont amikor egy-egy válogatásba belenéz valaki, akkor tömérdek képpel illusztrált leírásaim fogadják. Lépésről, lépésről, ahogyan tőlem már szokott! :)


Előétel


Húsvéti menüajánlat: klasszikus hidegtálak – töltött húsok, sonkatekercs és töltött tojás variációk, majonézes saláták


Húsvéti töltött dagadó variációk


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: nemzetközi kedvencek csirkeszárnyból



Leves


Húsvéti levesek


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: ünnepi, "átlátszó" levesek


Főétel


Húsvéti menüajánlat: szaftos és ropogós sertéssültek – csülökből, karajból, tarjából, bőrös sertés és malackarajból



Húsvéti menüajánlat: szaftos és ropogós sertéssültek – csülökből, karajból, tarjából, bőrös sertés és malackarajból 2. rész



Húsvéti menüajánlat: szaftos és ropogós sertéssültek – csülökből, karajból, tarjából, bőrös sertés és malackarajból 3.rész


Húsvéti menüajánlat: színes grillnyársak faszénen vagy sütőben sütve – különféle fűszerezéssel, zöldséggel, gyümölccsel kombinálva


Húsvéti sült oldalas variációk


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: sajttal töltött csirkemell rántva, mindig kicsit másképp …


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: töltött csirkemell variációk mindig kicsit másképp - fűszervajjal, spenóttal és más finomságokkal …


Ünnepi fogások pulykából



Desszert


Húsvéti kalácsvariációk


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: családi kedvenc sütemények kelt tésztából



Reggeli


Húsvéti menüajánlat: nagyszerű reggelik, vagy egyszerű vacsorák


Húsvéti menüajánlat: ötletes, tartalmas reggelik - angol muffinban, ropogós zsömlében, házi kenyérrel



Szendvics



Vendégváró


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: eldőlős leveles pogácsák - karácsonyra, szilveszterre, vendégvárásra ...


Ünnepi ajánlat: édes és sós töltött kiflik, különleges sós csigák



Kenyerek:


Húsvéti kovászos kenyerek és gyökérkenyerek (pain paillasse). Természetes kovásszal, természetesen.


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: házi kenyérsütés, kovászos kenyerek (természetes kovásszal)



Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: zsömlék, szendvicskenyerek, péksütemények, mini bagettek ...


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: legfinomabb kiflik és óriáskiflik házi pékségemből



Hagyományos különlegességek


Húsvéti cipóban sült sonka



Tippek maradékok ötletes felhasználására


Jalousie, a maradékok megmentője: maradék sült húsból készült sajtos-pórés pástétom tésztában sütve


Rusztikus húspástétom – szendvicskrém - maradék sült húsból, hagymás gyökérkenyérrel


Nem vagyok mesterszakács receptválogatás: egyszerű, színes melegszendvicsek, akár maradékokból



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails