A coleslaw számtalan formáját kóstoltam és készítettem is már. Szerintem is nagyszerű ez a friss, ropogós káposzta összeállítás.
Készítettem már lila és fehérkáposztával vegyesen, melyet sárgarépával és lilahagymával dúsítottam. Készítettem már csak fehérkáposztával, sárgarépával, valamint lilahagymával. Készítettem már világosan is, amikor a répát elhagytam, a fehérkáposztát csak lilahagymával dúsítottam.
Nálam mindig házi majonéz az alap, de volt már, hogy a házi majonézből mézes-mustáros szószt kevertem és azzal vegyítettem el a zöldségeket. A házi majonéz mellett készítek egy ecetes-cukros-olajos saláta alapot is.
Most a KFC káposztasalátáját készítettem el. Legalábbis igyekeztem, és bevallom mind ízre, mind kinézetre megszólalásig hasonlít is hozzá ez a verzió.
Egyébként megmosolyogtam, amikor összeadtam a hozzávalók árát, hogy egy adag KFC káposztasaláta árából közel egy kiló káposztasalátát készítettem itthon. Azért ez jelzésértékű.
A házi majonézhez kellenek a leghúzósabb árú összetevők, a tojás és az olaj, valamint a mustár, borecet kitesznek úgy 150-200 forintot 2 dl majonézre vetítve. Nekem éppen ennyire volt szükségem.
Hozzávalók kb. 80 dkg káposztasalátához:
50 dkg finomra gyalult fehérkáposzta
20 dkg finomra gyalult sárgarépa
1 közepes fej fehérhagyma apró kockára vágva
1 (tanyasi) tojássárgája
1 teáskanál mustár (a dijoni a legjobb)
1 teáskanál fehér borecet
csipet só, és fehérbors (őrölt feketebors is jó)
1 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál fehér borecet
3-4 evőkanál nádcukor
Az olajat, a nádcukrot és a borecetet alaposan elkevertem. Hozzáadtam a hagymát és ezzel is alaposan elkevertem, hogy a hagymakockák darabjaira essenek szét, hogy mindenhol ott legyenek a salátában, de ne fajsúlyos legyen az íze, egy-egy falatnál.
Hozzáadtam a gyalult zöldségeket és a majonézt és alaposan elkevertem. Minimum 2 órát érdemes hűteni, félnapig még jobb.
Másnapra is friss marad, így ez a mennyiség akár két főétkezéshez is elég 4 főre.
Finom, friss és gazdaságos köret, salátaféle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése