Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. június 1., péntek

Kecskesajttal és rukolával göngyölt vajas tojáslepény






Egyre több egyszerű és a szelektív étkezés szabályainak megfelelő étel kerül elő a tarsolyomból. Nagyra tartom azokat az ételeket, melyeket kevésszámú, de nagyszerű alapanyagból készülnek gyorsan, és egyszerűen.

Nálam ebéd vagy vacsorafogásként is megállja a helyét ez a tojástekercs, de hétvégén, késői reggeliként is melegen ajánlom. Szó szerint!

Hozzávalók 1 adaghoz:

1 dkg vaj                                   75 kcal
3 tanyasi tojás                          180 kcal
1 marék rukola
3 dkg érett kecskesajt               105 kcal

frissen őrölt bors

összesen:                                  360 kcal

Vajban, közepesen forró serpenyőben, ráérősen süssük elő a tojáslepényt: a tojásokat röviden habarjuk el ízlés szerinti mennyiségű sóval, öntsük a serpenyőbe és közepes tűzön süssük addig, amíg már csak kevéssé nyers a felülete. A széle megemelésével engedjük a nyers tojást a lepény alá folyni. Szórjuk rá a rukolát és a kecskesajt darabokat és lapáttal kétszer átfordítva alakítsuk a lepényt tekerccsé.
Fordítsuk át egyszer a másik oldalára, csúsztassuk vagy emeljük tányérra. Én szeretem 2-3 cm-enként felvágni és így tálalni. Lehet pirított kenyérrel tálalni, de igazából szükségtelen. (2 szelet/5 dkg csökkentett szénhidráttartamú magvas kenyér   130 kcal, még így is belefér a "bűvös" 500 kcal-ba)

Karcsúsítás élvezettel – egyszerűen, ízletesen, akár szelektíven! :)






1 megjegyzés:

  1. Nagyszerű !
    Sajna most nincsen kecskesajtom, pedig kedvelem...
    Majd máskor :-)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails