Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. június 6., szerda

Magyaros csirkenyárs jégsalátaágyon– karcsúsítás élvezettel!




Mostanában több étel készült nálam, melynek alapja a csirkemell steak volt:

Mediterrán csirkemell steak grillezett koktélparadicsommal, burgonya krémpürével – a Szega Foods kreatív receptversenyre

Csirkemell steak olaszosan – paradicsommal, bazsalikommal, (bivaly)mozzarellával sütve. Karcsúsítás élvezettel!

Kentucky csirke wrap (tekercs) házilag

Grillezett gyros csirkemell steak joghurtos paradicsomsalátával, házi pitával

Amikor előkészítem a csirkemellet, akkor a kis csirkemell lebenyrészt, mely elválik a csirkemell egybefüggő részétől, azt le szoktam választani és gyakran külön használom fel. Spanyolországban például kimérve és tálcásan is kapható csirkemell ezen "alkatrésze".
Több ételféleséghez is ideális, most összegyűjtöttem és magyaros csirkenyársak készültek belőle.

Újfent véletlen ötlettől vezérelve adtam a fejemet ezekre a nyársakra, a hűtőm készlete adta az ötletet. Nem készültem előre rá: volt jóféle füstölt parasztkolbász, néhány csík vékonyra szelt bacon, zsenge új vöröshagyma, néhány koktélparadicsom és egy kevés zöldpaprika készleten. Nagyon adta magát, egy ízletes, magyaros csirkenyárshoz.

Egyszerű sült csirke fűszerkeveréket készítettem: fokhagymapor, fűszerpaprika, őrölt rozmaring és színes bors valamint só keverékét. Nem pácoltam a csirkemellet, mindössze két darabra vágtam az apró csirke lebenyeket és megfűszereztem.
Nyársra húztam a többi, megfelelő méretűre vágott hozzávalóval és grill programon, egyszer megfogatva, összesen 20 perc alatt készre sütöttem a sütőben.
Közben jégsalátát tépkedtem, görög joghurthoz kevertem egy keveset - az előző napi amerikai káposztasalátához készült - házi majonézből, hogy „szelídítsek” a joghurton, de nem szándékoztam tovább ízesíteni az öntetet.

Igazi villámmutatvány volt ez a hirtelen ötlettől vezérelt ebéd, de amilyen egyszerű volt az elkészítése, éppen olyan finomra sikerült.
Szeretem a nyárson sült finomságokat. Természetesen faszénen sütve még ínycsiklandóbb, ugyanakkor kár kihagyni grill szezonon kívül, illetve, ha kevesebb idő áll rendelkezésünkre, minthogy tüzet rakhassunk.

Végül, de nem utolsó sorban pedig maximálisan megfelel ez az étel a szelektív étkezés szempontjainak. Igazán jól illik rá a mottóm: karcsúsítás élvezettel! :)




1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails