Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. június 25., hétfő

Ropogósra „vasalt” Kentucky csirkemell steak fetás kevertsalátával





Mostanában többféle fűszerezésű ropogósra vasalt csirkecombfilét mutattam be, úgy hiszem, hogy már ért egy csirkemellfilé variáció is.
Egy-egy fél csirkemellet kicsontoztam, bőrét rajtahagyva kissé megklopfoltam és ment a Kentucky fűszerkeverékemmel készült pácba, ahogyan itt bemutattam:

Kentucky ropogósra „vasalt” csirkecomb filé fetás kevertsalátával – karcsúsítás élvezettel!



Hajszálra úgy készültek a csirkemell steakek is, mint a ropogósra vasalt combfilék, 8-10 percig vasaltam őket kontaktgrillben, amíg a bőre ropogósra nem sült.
A faszénen grillezéshez képest az a nagy előnye ennek a módszernek, hogy a hús igazán szaftos marad, hiszen nem csöpög el a rácson, a kontaktgrillben történő préselésnek köszönhetően pedig fantasztikusan ropogós lesz a bőre.
Olyannyira, hogy a férjem életében először nem kérte, hogy húzzam le a bőrét, ezen olyannyira meglepődtem, hogy meg sem mertem szólalni, hogy nem-e csak megfeledkezett róla …
Jóízűen fogyasztotta el, no, nem szőröstül, hanem csak bőröstül a csirkemell steaket, amin magam is alaposan meglepődtem, de mindenképpen óriási sikerként éltem meg.
Bevallom őszintén, hogy én továbbra is a combfilét kedvelem egy paraszthajszállal jobban, de mondhatom, hogy kevés ízletesebb csirkemellet ettem már életemben ennél a verziónál.

A saláta mindig úgy készül, amilyen zöldség éppen kéznél van, most: jégsaláta, koktélparadicsom, kápia csíkok, olajbogyó, piros retek és zöldhagyma keverékéből, melyet megszórtam egy kis morzsolt oregánóval és megcsorgattam kevés olívaolajjal, és megraktam feta darabokkal.

Érdemes két-három étkezéshez elégséges húsfélét bepácolni, csak sütés előtt sózni, így egy bekészítéssel két-három napig is szinte azonnal, úőgy 15 perc alatt ínycsiklandó ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk az asztalra minimális erőfeszítéssel.
Nálam bevált ebben a nagy nyári forróságban és állandó rohanásban … 






2 megjegyzés:

  1. Kriszta ez olyan jól néz ki, hogy nekiállok megkeresni a kontaktgrillemet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Szerintem is keresd meg! :) ... és köszönöm!

      Nálam gyakran műben van, úgyhogy fő helyen van a konyhapulton, ezek a vasalt csirkevariációk pedig mostanában teljesen nélkülözhetetlenné tették! :)

      Majd számolj be!

      Törlés

Related Posts with Thumbnails