Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. június 20., szerda

Kentucky ropogósra „vasalt” csirkecomb filé fetás kevertsalátával – karcsúsítás élvezettel!







Tőlem szokatlan módon, néhány napig távol maradtam a blogtól és az internettől, de ez most egy ilyen időszak. Minden kedves rendszeres olvasómtól kérem a megértést, de mostanában elfordul majd ilyen.
Ez nem jelenti azt, hogy nem készülnek nálam finomabbnál finomabb ételek, de egyrészt nincs lehetőségem most mindet befotózni a blogra, illetve a befotózott ételek szerkesztésére is kevesebb időm jut. Azért nagyon igyekszem! :)

A mostanában készült ételek többsége is a szelektív étkezés jegyében fogalmazódott és valósult meg, ez úgy hiszem kifejezetten aktuális ebben a nagy melegben. Rendkívül finom, ugyanakkor könnyű ételek, melyek gyorsan elő-, és elkészíthetőek.

Olyannyira sikert aratott nálunk a ropogósra vasaltcsirkecomb a múltkoriban, hogy csak úgy adta magát az ismétlés.
Bekevertem egy jó adag Kentucky fűszerkeveréket, ugyanis Kentucky fűszerezésű ételeket terveztem mondhatni egymás után. Egy-két hétre való fűszerkeveréket nyugodtan bekeverhetünk, mert ennyi idő alatt sem az állagában, sem az aromájában nem áll be változás.

A filézett csirkecombokat olívaolajjal kevert Kentucky fűszerpácban készítettem elő a sütésre.

1,5 kg filézett csirkecombhoz 4 evőkanál Kentucky fűszerkeveréket és 5 evőkanál olívaolajat kevertem el, és ecseteltem be vele a combfiléket. 3 napig is állhatnak a pácban hűtőben, ha nagyon friss a csirkecomb, de egy perccel sem tovább! Az olaj ugyanis nem gátolja meg, hogy a hús megromoljon, így 2-3 napnál tovább nem marad friss a hús a pácban sem.

Közvetlenül sütés előtt sóztam csak és tűzforró kontaktgrillben 10 perc alatt a bőre felől ropogósra, a húsa felől szaftosra sütöttem.
Bőrével fölfelé helyeztem a combfiléket a kontaktgrillbe és többször rányomtam sütés közben, hogy a bőre minél ropogósabbra süljön. Nem kell megfordítani. A húsból kisült szaftot érdemes a kisült combfilék alá önteni, mert nagyon, de nagyon finom!
Ha valaki elhagyja a szelektív szempontokat és krumplipürét készít köretként, akkor a pecsenyeszafttal kötelező meglocsolni a pürét! 








Most jégsalátából, piros retekből, szilva koktélparadicsomból, zöldhagymából, piros kápia paprikából kevertem salátát, melyet fetával és zöld olajbogyóval raktam meg.

A második adag csirkecombhoz  - másnap -  pedig amerikai káposztasalátát készítettem. 




Csupa könnyű, ízletes ételt készítettem mostanában a nyári karcsúsítás jegyében, melyet alig várok már, hogy bemutassak. Az egyik kedvencem közöttük mégis éppen ez az étel. 



4 megjegyzés:

  1. Azt hittem a mai napon eddig hogy a melegtől nem tudok enni nincs étvágyam. Tévedtem, ahogy nézem a fotóidat bizony megtudnék most enni egy tányérkával ezekből a finomságokból!

    VálaszTörlés
  2. A vasalást komolyan kell venni: láttam olyan pecsenyést, aki a forró fémlapon eredeti, még gázra tervezett szabóvasalóval simította a hússzeleteket :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Nevamesza! azt kérdezném, hogy milyen kontakt grill erre a legmegfelelőbb? Mert Nekem befolyik a pecsenyelé a rostély alá, meg a konyhapultra. Takarítani nem igazán lehet a belsejét. Van valami jó géped, amit ilyen szempontból tudsz ajánlani?
    Már most csorog a képek láttán a nyálam...
    Ilke

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ilke! Nekem ilyen Bosch kontaktgrillem van, már vagy 15 éves és még mindig igen jól szuperál:

      http://www.argep.hu/trend/BOSC/Bosch-kontaktgrill.html

      Rendkívül jól ki tudom használni szelet húsok, dupla pirítósok vagy akár nyársak sütéséhez is.
      A sütőlapok kivehetőek, elmoshatóak, és van kicsorgató csőr is az oldalán a fölös zsiradék, folyadék elvezetéséhez.
      Mivel ez egyszerű, gyors megoldások, ételek elkészítéséhez praktikus szerkezet, így max. 4 adagot tudok én is egyszerre elkészíteni. Következő adagra pedig nincs lehetőség, hiszen ahhoz el kellene mosnom a sütőlapokat. Ennyit tud.

      Örülök, hogy tetszik a vasalt csirkecomb, most is van két, kontaktgrillben készült étel a tarsolyomban, amit még nem szerkesztettem meg, de hamarosan ... :)

      Üdv: Nevamesza

      Törlés

Related Posts with Thumbnails