Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. június 1., péntek

Megkezdődött a visszaszámlálás – milliomos leszek!


Még mindig relatíve fiatalnak számító gasztroblogom életében nem a számoknak szántam a főszerepet, hanem az ételeknek, és az ételekhez kapcsolódó elmélkedéseknek, történeteknek.
Most először érzékelem mérföldkőnek a számokat, hiszen azt gondolom, hogy van jelentősége rövid, de velős blog-munkásságom eddigi „értékelésében”.

A napokban letölti valaki az egy milliomodik oldalt - talán egy kulcsszó alapján, talán már kifejezetten a recepttáram vagy konkrétan egy receptem iránti érdeklődés kapcsán.

Isten ments, hogy most pátoszosan nyilatkozzam a blogba fektetett munkáról, a sok-sok kedves olvasóról és barátról, akikkel az elmúlt kevesebb, mint két év alatt kapcsolatba kerültem, hiszen a blog írás és a kapcsán szerzett emberi kapcsolatok is az életem – ünnepnapjaim és hétköznapjaim – szerves részévé váltak. Immár hozzá tartoznak az életemhez.

A Czifray versenykurzus amatőr forduló vonzott be a gasztroblogok világába, ezért külön köszönet Molnár B. Tamásnak, Mautner Zsófiának, Flat-Cat Gabinak és á la carte Krisztinek.

Jelent már meg receptem, ráadásul a megújulás első évében a Magyar Konyha magazinban.

A múlt évi Andalúz receptverseny nyereményeként együtt főzhettem Gabojszával és Hadarik Ritával, a verseny dobogósaival, mely tovább mélyítette a hús-vér személyes kapcsolatok építését a gasztrobloggerek világában.

Gabojszával együtt drukkoltuk végig a Bocuse d’Or hazai döntőjét a rendezvényen, mint tudjuk, azóta Széll Tamás a nemzetközi döntőben is győzelemre vitte a magyar csapatot, hiszen bejutott a 12-es nemzetközi döntőbe, mellyel történelmet ír a magyar gasztronómia jelenkori történetében.

Borival együtt főztünk a Kétker-Étkemben, vagyis Bori főzött a receptjeim alapján egy hétig a vendégeinek.

Bemutattam Molnár B. Tamásnak a békebeli kovászos fehér kenyeremet, mely többéves fejlesztés eredménye. Erre – mind a fejlesztése, mind a bemutatásra – különösen büszke vagyok.

Jó néhány receptem és ételfotóm megjelent már internetes portálokon – többé-kevésbé az engedélyemmel:) – illetve a 3D utazás Erdélyben, könyvben, de igazából eddig nem törekedtem arra, hogy valahol „gyökeret” is verjek.

Ugyanakkor várok arra a lehetőségre, hogy különösebb önmenedzselés nélkül rátaláljak vagy rám találjon az a lehetőség, ahol az eddig generált szép érdeklődés még szélesebb rétegekhez is eljuttatja gondolataimat és receptjeimet.

Én a családi konyhában érzem jól magam, nem törekszem mesterszakács babérokra, ez mind az ételeim technológiáiban, alapanyagaiban, tálalásában és hétköznapi élvezhetőségében is megnyilvánul. Én itt vagyok otthon. Hiszen nem vagyok mesterszakács. :)

Nem vagyok notórius nevező a receptversenyeken, hiszen én az idővel futok állandó versenyt és itthon a családban és a blogon szeretnék elsősorban helytállni e téren.

Most mégis akadt egy, mely nagyon is közel áll a szívemhez, hiszen nagyszerű alapanyagokból sarkallt egyszerű, mégis különleges, ugyanakkor hétköznapi ételek megalkotására. Hiszem, hogy nem kell fából vaskarikát kifőznünk ahhoz, hogy a hétköznapjaink egyszerű ételeit ünnepivé varázsoljuk napról, napra.

A Szega Foods receptversenye három ilyen étellel neveztem, van lehetőség arra, hogy szavazzatok a receptjeimre, természetesen, ha van hozzá kedvetek, hogy voksoljatok, itt:

Mediterrán csirkemell steak grillezett koktélparadicsommal, burgonya krémpürével 

Komótosan rozéra sült borjúbélszín érmék grillezett kecskesajttal, színes paprikarőzsével, vargányás burgonya krémpürével

Omlós borjúbélszín és grillezett kecskesajt falatok mediterrán salátaágyon

Ért még egy kellemes meglepetés, megtiszteltetés a napokban, mégpedig, hogy a Vidék íze receptújság júliusi számában két oldalon bemutatkozom. A bemutatkozóhoz - szokásomhoz híven - egyszerű, jól bevált receptjeimet mutatom be.

Végül, de nem utolsó sorban, feltett szándékom, hogy a mindenkori személyes körülményeim figyelembevételével az eddigihez hasonló intenzitással legyek jelen a blogon, hiszen mind ez a fajta elfoglaltság, mind kedves és odaadó érdeklődésetek boldoggá és egyben hasznossá tesz.

Köszönöm érdeklődéseteket, örömmel tölt el, hogy olvastok, hogy velem főztök napról, napra!


Kép forrás: http://manatale.wordpress.com/tag/1000000/

19 megjegyzés:

  1. Gratulálok az összes eddigi sikeredhez, és további jó blogolást, sok látogatót kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Nagy-nagy gratula, és remélem még sokáig olvashatunk, és főzhetünk tőled!:)

    VálaszTörlés
  3. Szívből gratulálok! Nagyon szeretem az oldaladat, már több receptedet is elkészítettem és mindig sikert arattam velük :)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok ehhez a szép nagy számhoz. Én rendszeresen jövök hozzád ötletekért, nagyon szeretem a blogot, mindig úgy várom a következő receptedet. További jó blogolást és sikereket kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Szép, nekem egy nullával kevesebb a cél jelenleg :)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok ehhez az igen szép eredményhez, s nem csak az 1 Mio oldalmegnyításhoz, de a gasztronómia területén nyújtott eddigi teljesítményedhez, a sok finom recepthez és fotóhoz. Szerintem ideje lenne megváltoztatni a blogod címét.

    VálaszTörlés
  7. Gratulálok :-)))

    Many hapy retourners :-)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen a kedves szavakat! :)

    VálaszTörlés
  9. Szavaznék, de... és most sajnálom először, hogy nincs facebookom :-(

    (Volt, de nem bírtam vele, ezért egy idő után bezártam.)

    Remélem, hogy ettől függetlenül a nyerők közé fogsz kerülni.
    :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatlakozom - remélem, nem csalatkozom :-)
      Arckönyvem soh'se volt, így csak elméletben szurkolhatok… de azt nagyon :-)

      Törlés
    2. A szándékot is köszönöm! :))

      A helyzet az, hogy nem közönségdíjas szeretnék lenni ... no, de a zsűri döntése mindig szubjektív! :))

      Törlés
    3. Szerintem azért egy közönségdíj se Hot Dog :-P

      Persze az ember sok mindent megtenne egy szépen csillogó aranyér' :-)

      Törlés
    4. Természetes, hogy jól jönne egy közönségdíj is, csak hát én sem vagyok az a nagy fészbukos és ott az számít, hogy ki mekkora tábort tud mozgósítani, nem pedig, hogy mit főzött ... :)

      Törlés
  10. Mormogi: "egy szépen csillogó aranyér' "
    Elsőre nem láttam az utolsó "´" karaktert, és alaposan félreolvastam...

    :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami igaz, az igaz ... nem mindegy! :D

      Törlés
    2. "Mert az nem volt véletlen
      Csak ártatlanul úgy tettem…"

      :-)))

      Törlés
  11. Válaszok
    1. :) Lemaradtam róla, amikor átfordult a számláló, azaz megszaporodtak a számjegyek! :)))

      Törlés
    2. Akkor sohase tudjuk meg, ki volt a milliomos :-)

      Törlés

Related Posts with Thumbnails