Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. március 7., szerda

Húsvéti hidegtál – sonkás tojáskrémmel töltött dagadó chilis-majonézes kukoricasalátával







Készítettem mostanában néhány egyszerű, szemrevaló és izgalmas ételt. Többen közülük kiválóan illeszkednek a húsvéti menübe.

Azt tapasztalom, hogy egyre többen vagyunk, akik az ünnepi időszakokra nem a nagy zabálás időszakaként készülünk rá, sokkal inkább a minőségi együttlét és az egyszerű – háziasszony kímélő – de minőségi ételek irányába mozdulunk el. Ez így is van jól szerintem.
Az ünnepi étrend legyen szemgyönyörködtető, választékos és finom, de semmi túlzás, sem mennyiségben, sem túlbonyolításban.

Gyakran fogok jelentkezni húsvéti fogásokkal, néhány hete már be is mutattam egy „letisztult”, finom húsvéti sonkás fejtett bablevest és egy kifejezetten húsvéti színekben és ízekben pompázó töltött dagadót.

Mi nagyon szeretjük a töltött dagadót melegen, így a hidegtálra már csak a „maradéka” kerül. Ebből következően a tölteléket és az ízeket is hidegre és melegre is hangolom.

Egy vasárnapi menü egyik fogásaként kínáltam a családnak ezt a hidegtálat, osztatlan sikert aratott. Ennek az ételemnek is a nagyszerű, friss alapanyagok használata az alapja, nem az, hogy túl lenne komplikálva.

Friss házi tojás, friss házi tojásból készült majonéz, házilag főzött parasztsonka, és egy csinos darab tölteni való dagadó. Mind a húsvéti menü klasszikus alapanyagai. A végeredmény pedig friss, ízletes, modern étel, hagyományos alapokról.








A töltött dagadót e szerint a recept szerint készítettem:

Töltött dagadó – húsvéti változat (liszt, kenyérmentes)



A chilis-majonézes kukoricát e szerint a recept szerint készítettem:

Két saláta egy eset: vajas-chilis és „pikáns” majonézes kukoricasaláta








Természetesen ropogós házi kenyér dukál hozzá, házi pékségemből bármelyiket szívből ajánlom.

Több húsvéti étel is következik a napokban, de a hétköznapi fogások sem maradnak el, hiszen minden nap készül nálam, gyakran nem is egy. Úgyhogy érdemes rendszeresen benézni hozzám!


Magvakkal szórt gyökérkenyerek (paillasse) természetes kovásszal. Természetesen.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó húsvéti ajánlat! Légies,tetszetős a kenyérbél fotója! :)

    VálaszTörlés
  2. Csuda finom ételek! Az a gyökérkenyér pedig egyszerűen csodálatos!

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails