Az amerikai hot dog íz összhangjának lényege az édes hot dog
kifli és az édes-ropogós sült hagyma.
A magyar hot dog is nagyon finom, már gimis koromban imádtam
a félbevágott, sós óriáskiflibe gyömöszölt virslit, amikor az összes ketchup és mustár
a kifli végébe került, így az utolsó falatok már csak a mustáros-ketchupös
kifliről szóltak. Régi szép idők.
Az oldalt nyitott hot dog kiflinek mindenképpen nagy előnye,
hogy egyenletesen tölthető, még akkor is, hogyha túl sok mindent pakolunk bele, és éppúgy úszunk a maszlagban utána, mint, amikor egy igazán gazdag és
szaftos hamburgert majszolunk el.
A hot dog kifli receptjét előbb már bemutattam, most az
édes-ropogós sült hagymát szeretném.
Hot dog kiflik
házilag
Kicsit kutakodtam, hogyan is lehet ezt a finomságot
előállítani házilag (mindenképpen nagy előnye, hogy állag-, állományjavító és
tartósítószer mentes) és rá is akadtam a megoldásra.
Hihetetlenül egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig
önmagáért beszél: édes, sokáig ropogós marad és rettenetesen finom. A hagyma szinte egyáltalán nem szív magába olajat, és leitatva egyáltalán nem marad olajos.
Hozzávalók 10-12 adaghoz:
30 dkg mogyoróhagyma vékonyan felkarikázva
Mindenképpen ajánlom a recepthez a mogyoróhagymát, hiszen ez
a fajta hagyma hozza a tökéletes végső íz élményt és lesz fantasztikusan ropogós. .
Alaposan felforrósított olajban süssük addig a mogyoróhagymát, amíg barna és
ropogós nem lesz. Közben keverjük meg. Vigyázat, mert aránylag sokáig
sül a hagyma, amíg ropogós nem lesz (kb. 6-8 perc) viszont a végén hirtelen el
kezd barnulni (az utolsó percekben kicsit csökkenthetjük is a hőt), ekkor szűrőlapáttal érdemes gyorsan papírtörlőre szedni, hogy
meg ne égjen.
A kihűlt olajat szűrjük le és nyugodtan használjuk fel
további ételekhez (pl. frissen sültek) az ízletes, hagymás olajat! A visszamaradt
hagymás olaj felhasználási lehetőségéről is lesznek bejegyzések az
elkövetkezőkben.
Ezt a fajta ropogós hagymát adhatjuk sertés vagy marhasülthöz is! :)
Ez aztán a frappáns válasz egy emlékképre! :-)
VálaszTörlésIgaz, a "műfütyis" felszúrást nem említettem, de "az a hot dog" úgyis csak annak mond valamit, aki az emlékképei között őrzi! :)
TörlésNem mondhatnám, hogy őrzöm, inkább kísért :-) Vajon mi lett velük? Visszavitték a kotongyárba?
VálaszTörlés:-)))
Ami igaz, az igaz, az óriáskiflit sikerült megpirítani belül, aminek így nem volt rossz íze, inkább sok volt belőle. És tényleg, a vége lágy volt, mint az ostyás fagyinak.
Nagyon finomnak látszik. Kérdezem ez a fajta sült hagyma, jó dödölléhez is?
VálaszTörlés