Szeretem a maradékok hasznosításából készült egyszerű ínyencségeket.
Persze lehet azt gondolni, hogy drága, kurrens alapanyagokból nem nagy kunszt ínyencségeket előállítani, én erre rácáfolnék.
Egy szendvicshez 1 db császárzsömlét, egy fél gyufás
skatulyányi darabka alaposan érett brie maradékot, 1 db fügét (100 Ft-ért
vettem darabját és ez volt az utolsó:) és úgy 6 vékony csík főtt
császárszalonnát használtam fel. Egy szalámis, trappista sajtos melegszendvics
sem került volna kevesebbe. A szalámi drágább, mint a császárszalonna és a
füge, trappistából pedig egy vagonnyi kell ahhoz, hogy befedjen egy
szendvicset.
Ezt csak azért összegzem, hogyha bárki azt hinné, hogy én
többet költök a bevásárlásnál, mint egy átlagos háziasszony, akkor téved. Sőt.
Ha valakinek ez valóban fontos, akkor rá tud akadni jó áron
jó alapanyagokhoz, ráadásul ezekből nagyságrendekkel kevesebb felhasználása
szükséges egy jó étel elkészítéséhez.
A szendvics egyszerű. A hozzávalókat már föntebb
felsoroltam.
Sréhen megraktam a megskalpolt császárzsömlét a
hozzávalókkal, addig grilleztem, míg a sajt megfolyt.
Befedtem a tetejével és megettem.Csodás tízórai volt.
A szendvics vagy melegszendvics kulcsszavakra rákeresve több, hasonlóan ínycsiklandó szendviccsel is szolgálok az oldalon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése