Szenvedélyesen szeretek enni, főzni és utazni. Egy ideje itt írok ezekről a szenvedélyekről ...

2012. szeptember 10., hétfő

Őszi ínyencfalat – füge és brie cikkek Serrano köpenyben



 Minden évben terítékre kerül nálunk ez a fogás. Múlt évben Spanyolországból posztoltam, majd itthon a füge helyett körtét használtam és így is bemutattam:


Mézédes füge spanyol kecskesajttal, Serranoba göngyölve



Körte és brie cikkek Serranoba göngyölve akácmézzel, pirított mandula morzsával


Gondoltam most is gyorsan közzé teszem, mert most lehet kapni mézédes, érett fügét. Például az Intersparban.





Hozzávalók 2 adaghoz:

4 db füge 4-4 cikkre vágva
10 dkg brie sajt vékony csíkokra vágva, majd 2-4 részre darabolva
8 vékony szelet Serrano vagy Pármai vagy crudo sonka (azaz nem füstölt, hanem érlelt fajta) kb. 8 -10 dkg

Egy-egy cikk fügéhez egy-egy szelet brie sajtot párosítok, majd egy-egy félbevágott szelet sonkába göngyölöm. Azonnal tálalom.

A sonkát és a sajtot érdemes fél órával elkészítés előtt kivenni a hűtőből, hogy kiteljesedjenek az ízek, mire fogyasztásra kerül. 


4 megjegyzés:

  1. http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/az-emesztes-legjobb-baratja-a-fuge-jotekony-hatasai

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Már kértem, hogy jelöljék meg a forrást! :)

      Egyébként pedig szívből örülök, hogy tőlem választottak egy igazán szép és "hasznos" képet! :)

      Törlés
  2. Kriszta, mit vársz? Annak a cikknek se szerzője, se dátuma… :-P

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails