Ez a tepertőkrém a kínálat legizgalmasabb fogása, már a Vidék íze magazinban megjelent szendvicskrém receptjeim csokrára értve.
A sorozatban eddig megjelent
receptjeimet ezekben a bejegyzésekben mutattam be:
Ezerarcú aioli
Rendhagyó
szendvicskrémek: rusztikus kolbászkrém
Természetesen a tepertőt frissen sütöttem, én mindig húsos hasaalja szalonnából, amit a gyerekekkel akár magában
is elropogtatunk!
Most kifejezetten mediterrán stílusra hangoltam a
tepertőkrémet, melynek egyik egyszerű, de különleges alkotóeleme a sült
fokhagyma, amit így készítek:
Sült fokhagyma,
ahogyan én készítem
A sült fokhagymát természetesen
egy tepsiben sült krumpli vagy hús, vagy egytálétel mellé bedobott héjas
fokhagymából is kinyerhetjük, de a sült fokhagymából készült fokhagyma krémlevesnek
nincs párja:
Fokhagymakrémleves
(sült fokhagymás-besameles) chorizo chipsszel, ementális pirítóssal
Hozzávalók:
15 dkg frissen sült húsos
tepertő (bőr nélküli hasaalja szalonnából)
2 kemény tojás lereszelve
2 salotta (mogyoróhagyma) apróra
összevágva
4 gerezd sült fokhagyma
1 teáskanál füstös spanyol
paprika
2 evőkanál pirított fenyőmag
összevágva
10 db kapribogyó összevágva
2 evőkanál aioli
1 teáskanál mustár
A tepertőt robotgépben krémesítettem, majd összekevertem a
hozzávalókkal. Tálalás előtt alaposan lehűtöttem.
Békebeli kovászos fehér kenyeremmel kínáltam, melyet a
következő részben mutatok be! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése