Nálunk nem nagyon lehet kapni
kolbásztölteléket, pedig mi is „kolbász nagyhatalom” vagyunk, de például Olaszországban
és Spanyolországban betöltés nélkül is hozzá lehet jutni. Kolbásztöltelékből
nagyszerű ételeket lehet készíteni, már korábban is mutattam be néhányat. A
kedvencem például:
Kolbásztöltelékes-juhtúrós
melegszendvics svájci gyökérkenyéren
Kolbászkrémet is posztoltam már,
előételként, egyszerű vacsoraként, vagy, amikor gyermekeket várunk vendégségbe,
akkor telitalálat. Természetesen a hétköznapokban is ugyanolyan egyszerű és
nagyszerű szendvicskrém, mint mondjuk egy házi májpástétom:
Akár
gyerekzsúrra: házi kolbászkrém és hagymás-zsályás csirkemájpástétom vajas
péksüteményekkel
Ahogyan az előző bejegyzésemnél
említettem, most sorozatban mutatom be, a Vidék íze magazin júliusi számában
megjelent receptjeimet. Elsőként az aiolit mutattam be, ugyanis több
szendvicskrémbe is került belőle:
Ezerarcú aioli
Ez esetben rusztikusra terveztem
a kolbászkrémet, és mondhatom, hogy mind látványában, mind ízében vitte a
prímet!
15 dkg puha lángolt kolbász
(vagy chorizo)
2 evőkanál aioli
2 keményre főzött tojássárgája
reszelve
2 keményre főzött tojásfehérje
apró kockára vágva
2 salotta (mogyoróhagyma) apró kockára
vágva
3-4 kicsi csemegeuborka apró
kockára vágva
só, frissen őrölt bors
A bőréből kihámozott kolbászt
összevágtam és alaposan kikevertem az aiolival és a főtt tojássárgájával, majd elkevertem
a darabos hozzávalókkal és fűszereztem. Behűtöttem néhány órára, mielőtt feltálaltam.
Többek között - békebeli kovászos fehér kenyérrel
és mediterrán zöldségekkel kínáltam.
Piacon, henteseknél néhol lehet kapni kolbászkrémet.
VálaszTörlés