Ez a "sorozat" legegyszerűbb
tagja. Már korábban említettem, hogy egyszer jó régen, egy vendégvárás során
keveseltem a választékot (a férjem közben tépi a haját, hogy miért kell
ennyifélét készítenem:) és kevertem egy ilyen szárított paradicsomkrémet.
Eredetileg Philadelphia sajttal készült, de egy mediterrán jellegű uzsonnához,
a mascarpone passzol, úgyhogy most mascarponéra szelídítettem a krémesítő
alapanyagot. Így még, selymesebb, még „simább” a végeredmény.
Hozzávalók:
15 dkg szárított paradicsom
összevágva
15 dkg mascarpone
6-8 levél friss bazsalikom
összevágva
1 kis fej reszelt fehérhagyma
1 nagy gerezd fokhagyma áttörve
A hozzávalókat összekeverem és alaposan behűtöm, mielőtt felkínálom. Most békebeli kovászos fehér kenyérrel került terítékre ...
... de gyökérkenyérrel sem utolsó! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése